Dødehavet eller Saltsjøen, ligger i en ørken 420 meter under havoverflaten, på jordas laveste punkt. Dette forklarer de unike klimatiske forholdene, som gjennom 50 år har vært gjenstand for systematisk forskning. Det har gjort Dødehavet til en unik plassering for et norsk prosjekt som nå høster internasjonal ros og annerkjennelse. Det Norske Rehabiliteringssenteret ved Dødehavet, Dødehavsklinikken, fikk mye ros under den Medisinske Verdenskongressen i Granada, hvor flere hundre leger fra hele verden nylig var samlet, skriver Norge I Dag. Dødehavsklinikken var spesielt invitert for å fortelle om det unike behandlingsprogrammet og de oppsiktsvekkende gode langtidsresultatene etter at mer enn 1000 kronisk syke mennesker fra Norge har gjennomført behandling. Pasienter med kronisk utmattelsessyndrom, ME og kronisk muskel- og skjelettlidelser står ofte uten virksomt behandlingstilbud i Norge, skriver avisen. Overlege Elisabeth Dramsdahl ved Dødehavsklinikken sier til Norge I Dag at pasientene gjennom arbeidsrettet fler-faglig rehabilitering ved Dødehavsklinikken kan bringes tilbake til aktivt liv og arbeid. Gjennom 9 år har Dødehavsklinikken, i samarbeid med det internasjonale DMZ Medical Center, ved dr.Marco Harari utviklet er spesielt behandlingskonsept og opparbeidet betydelig fagkompetanse innen behandling og rehabilitering av norske pasienter med kronisk muskel- og skjelettlidelser og kronisk utmattelsessyndrom, skriver Norge I Dag. Den medisinske klimabehandlingen som skjer etter strukturerte protokoller og under tett oppfølging og kontroll av spesialleger, har langtidseffekt ved en rekke kroniske lidelser. Området ved Dødehavet har verdens høyeste barometertrykk, og en luft rik på oksygen, magnesium og brom. Beliggenheten i et ørkenområde, gir høy temperatur og tørr luft året rundt, med mer enn 330 soldager og nedbørsmengde mindre enn 45 millimeter i året. «Sollyset er unikt med den lave ultrafiolette strålingen, som likevel er tilstrekkelig til å gi en betydelig økt produksjon av vitamin D i huden. Før solstrålene treffer bakkenivå, må de passere 400 meter ekstra atmosfære som er rik på vanndamp med mineralsalter. Dette fungerer som er et effektivt filter. Dataregistrering viser at Dødehavsområdet, til sammenligning med andre lokalisasjoner, har redusert UVB stråling (15 %) under bølgelengde 310 nm og redusert UVA stråling (5%). Dette muliggjør soleksponering med liten risiko for solforbrenning og utvikling av hudkreft,» forteller overlegen, og legger til: «Solbehandling gir en rask økning i kroppens vitamin D innhold, noe som er viktig for et velfungerende immunsystem, i tillegg til at beintettheten i skjelettet styrkes. Stadig nye forskningsresultater viser at tilstrekkelige D-vitamin i kroppen beskytter mot utvikling av en rekke ulike kreftformer og andre kroniske sykdommer».

Dødehavet eller Saltsjøen, ligger i en ørken 420 meter under havoverflaten, på jordas laveste punkt. Dette forklarer de unike klimatiske forholdene, som gjennom 50 år har vært gjenstand for systematisk forskning. Det har gjort Dødehavet til en unik plassering for et norsk prosjekt som nå høster internasjonal ros og annerkjennelse. Det Norske Rehabiliteringssenteret ved Dødehavet, Dødehavsklinikken, fikk mye ros under den Medisinske Verdenskongressen i Granada, hvor flere hundre leger fra hele verden nylig var samlet, skriver Norge I Dag.

Dødehavsklinikken var spesielt invitert for å fortelle om det unike behandlingsprogrammet og de oppsiktsvekkende gode langtidsresultatene etter at mer enn 1000 kronisk syke mennesker fra Norge har gjennomført behandling. Pasienter med kronisk utmattelsessyndrom, ME og kronisk muskel- og skjelettlidelser står ofte uten virksomt behandlingstilbud i Norge, skriver avisen.

Overlege Elisabeth Dramsdahl ved Dødehavsklinikken sier til Norge I Dag at pasientene gjennom arbeidsrettet fler-faglig rehabilitering ved Dødehavsklinikken kan bringes tilbake til aktivt liv og arbeid. Gjennom 9 år har Dødehavsklinikken, i samarbeid med det internasjonale DMZ Medical Center, ved dr.Marco Harari utviklet er spesielt behandlingskonsept og opparbeidet betydelig fagkompetanse innen behandling og rehabilitering av norske pasienter med kronisk muskel- og skjelettlidelser og kronisk utmattelsessyndrom, skriver Norge I Dag.

Den medisinske klimabehandlingen som skjer etter strukturerte protokoller og under tett oppfølging og kontroll av spesialleger, har langtidseffekt ved en rekke kroniske lidelser.

Området ved Dødehavet har verdens høyeste barometertrykk, og en luft rik på oksygen, magnesium og brom. Beliggenheten i et ørkenområde, gir høy temperatur og tørr luft året rundt, med mer enn 330 soldager og nedbørsmengde mindre enn 45 millimeter i året.

«Sollyset er unikt med den lave ultrafiolette strålingen, som likevel er tilstrekkelig til å gi en betydelig økt produksjon av vitamin D i huden. Før solstrålene treffer bakkenivå, må de passere 400 meter ekstra atmosfære som er rik på vanndamp med mineralsalter. Dette fungerer som er et effektivt filter. Dataregistrering viser at Dødehavsområdet, til sammenligning med andre lokalisasjoner, har redusert UVB stråling (15 %) under bølgelengde 310 nm og redusert UVA stråling (5%). Dette muliggjør soleksponering med liten risiko for solforbrenning og utvikling av hudkreft,» forteller overlegen, og legger til:

«Solbehandling gir en rask økning i kroppens vitamin D innhold, noe som er viktig for et velfungerende immunsystem, i tillegg til at beintettheten i skjelettet styrkes. Stadig nye forskningsresultater viser at tilstrekkelige D-vitamin i kroppen beskytter mot utvikling av en rekke ulike kreftformer og andre kroniske sykdommer».