Statsminister Benjamin Netanyahu, leder for Jewish Agency, Natan Sharansky, og Genesis Philanthropy gruppens styreleder, Mikhail Fridman, har annonsert en ny pris for jødiske prestasjoner innen vitenskap og kunst. Prisen, kalt The Genesis Prize, vil vurdere jødiske kandidater fra hele verden. Det er satt av 1 million dollar til vinnerne, skriver Israel Hayom. Håpet er at den nye prisen vil oppmuntre jøder i diasporaen til å få kontakt med sin jødiske identitet og føle seg stolte over å være en del av en lang rekke innovative tenkere, kunstnere og oppfinnere.   "Prisen symboliserer stor innsats av jøder til menneskelig utvikling, og vil dermed generere en følelse av stolthet blant unge jøder over hele verden," sa Netanyahu da prisen ble kunngjort. "Det jødiske folket har skapt en arv av fortreffelighet gjennom sine verdier og tradisjoner. Dette er et viktig skritt i å samle våre folk rundt jødiske verdier." Sharansky sa at prisen vil styrke jøder som lever i diasporaen, og at "denne berikelsen vil bedre hele menneskeheten." Premievinnerne vil bli plukket ut av en komité bestående av representanter fra statsministerens kontor, pensjonerte dommere, diasporaledere og representanter fra Genesis-konsernet. Stan Polovets, administrerende direktør og medgrunnlegger av The Genesis Group, var den som først tenkte på ideen. "Vår stiftelse og Jewish Agency, under Natan Sharansky, fokuserer på å sikre at neste generasjon av jøder vokser opp med en sterk følelse av jødisk identitet og jødiske verdier. Vi anser oss selv som globale borgere», sa han.

Statsminister Benjamin Netanyahu, leder for Jewish Agency, Natan Sharansky, og Genesis Philanthropy gruppens styreleder, Mikhail Fridman, har annonsert en ny pris for jødiske prestasjoner innen vitenskap og kunst. Prisen, kalt The Genesis Prize, vil vurdere jødiske kandidater fra hele verden. Det er satt av 1 million dollar til vinnerne, skriver Israel Hayom. Håpet er at den nye prisen vil oppmuntre jøder i diasporaen til å få kontakt med sin jødiske identitet og føle seg stolte over å være en del av en lang rekke innovative tenkere, kunstnere og oppfinnere.  

“Prisen symboliserer stor innsats av jøder til menneskelig utvikling, og vil dermed generere en følelse av stolthet blant unge jøder over hele verden,” sa Netanyahu da prisen ble kunngjort. “Det jødiske folket har skapt en arv av fortreffelighet gjennom sine verdier og tradisjoner. Dette er et viktig skritt i å samle våre folk rundt jødiske verdier.”

Sharansky sa at prisen vil styrke jøder som lever i diasporaen, og at “denne berikelsen vil bedre hele menneskeheten.” Premievinnerne vil bli plukket ut av en komité bestående av representanter fra statsministerens kontor, pensjonerte dommere, diasporaledere og representanter fra Genesis-konsernet.

Stan Polovets, administrerende direktør og medgrunnlegger av The Genesis Group, var den som først tenkte på ideen. “Vår stiftelse og Jewish Agency, under Natan Sharansky, fokuserer på å sikre at neste generasjon av jøder vokser opp med en sterk følelse av jødisk identitet og jødiske verdier. Vi anser oss selv som globale borgere», sa han.