Intel har åpnet et forskningssenter for datastyrt intelligens (CI) i Israel, sammen med Haifa Technion og Hebrew University, grunnet Israels “voldsomme intellektuelle talent,” ifølge Justin Rattner, som er teknologisjef i Intel, skriver Senter mot antisemittisme på organisasjonens nettside, med Israel National News og Blog.Intel.com som kilder. Kort forklart er hensikten med investeringen å forske på fremtidig samvirke mellom menneske og datamaskin. Investeringene i instituttet beløper seg til 15 millioner amerikanske dollar i løpet av de neste fem år. Omkring 40 forskere fra de to universitetene er beregnet å skulle arbeide der, sammen med 40 studenter med høyere grader, og en del folk fra Intel. Også forskere fra andre universiteter skal involveres i senterets arbeid. Dette er det åttende senteret Intel har opprettet i sitt arbeid for å involvere akademiske institusjoner. Fem slike sentre er i drift i USA, og to andre er blitt åpnet, ett i en liten by i Tyskland, og ett i Taiwan. Instituttene skal utvikle algoritmer som gjør datamaskiner i stand til å “lære” av eksempler. De skal også få maskinene til å regne litt på samme måte som den menneskelige hjernen gjør, og vil utvikle nye arkitekturer for datamaskiner. Disse teknologiene vil gjøre det mulig å utvikle programmer i fremtiden som lærer datamaskinen å “bli kjent med” brukeren, slik at den kan assistere ham i sanntid. Intel skriver på sine nettsider at fremtidig datautstyr vil bruke en mengde data fra forskjellige kilder (sensorer, Internett etc) i høy hastighet. Å ta hurtige, intelligente avgjørelser krever en helt ny type algoritmer for at maskinen skal kunne lære seg dette. De peker videre på utviklingen som går i retning av heterogene systemer som er svært effektive med hensyn til kraftforbruk. Dette blir ett av satsingsområdene senteret vil arbeide med. Mens datamaskiner gjør enkelte ting raskere og bedre enn mennesker, er de fremdeles ikke særlig gode til en del oppgaver som den menneskelige hjerne, og til og med dyrenes, med letthet får gjort, som læring og gjenkjenning. Intel planlegger å ha hjerneforskere som jobber sammen med dataeksperter for å få til disse tingene på en bedre måte i fremtiden. Hvis Intel lykkes med sin satsning, er tanken at man skal kunne få f. eks sikkerhetskameraer til å gjenkjenne uvanlig aktivitet, for eksempel et terrorangrep, raskt og uten behov for menneskelig tilstedeværelse. Andre bruksområder kan være å analysere brukerens adferdsmønster og tilby hjelp. For eksempel vil programvare være i stand til å fortelle oss hvor vi la fra oss nøklene i går kveld, eller be oss ta dem med oss når vi går ut døren. Rattner skriver på Intels nyhetssider at “det nye instituttet viser Intels vedvarende tillit til de muligheter som finnes i Israels fremragende akademiske forskningsmiljø.” “Intel har hatt et langvarig forhold til det akademiske miljøet i Israel,” fortsatte visepresidenten i Intel. Han er øverste sjef for utviklingsgruppen for arkitekturen i Intel. Instituttet skal ledes av professor Uri Weiser i Technicion, professor Naftali Tishbi fra Hebrew University, og Ronny Ronen, som er sjefsingeniør hos Intel.

Intel har åpnet et forskningssenter for datastyrt intelligens (CI) i Israel, sammen med Haifa Technion og Hebrew University, grunnet Israels “voldsomme intellektuelle talent,” ifølge Justin Rattner, som er teknologisjef i Intel, skriver Senter mot antisemittisme på organisasjonens nettside, med Israel National News og Blog.Intel.com som kilder. Kort forklart er hensikten med investeringen å forske på fremtidig samvirke mellom menneske og datamaskin. Investeringene i instituttet beløper seg til 15 millioner amerikanske dollar i løpet av de neste fem år.

Omkring 40 forskere fra de to universitetene er beregnet å skulle arbeide der, sammen med 40 studenter med høyere grader, og en del folk fra Intel. Også forskere fra andre universiteter skal involveres i senterets arbeid.

Dette er det åttende senteret Intel har opprettet i sitt arbeid for å involvere akademiske institusjoner. Fem slike sentre er i drift i USA, og to andre er blitt åpnet, ett i en liten by i Tyskland, og ett i Taiwan.

Instituttene skal utvikle algoritmer som gjør datamaskiner i stand til å “lære” av eksempler. De skal også få maskinene til å regne litt på samme måte som den menneskelige hjernen gjør, og vil utvikle nye arkitekturer for datamaskiner. Disse teknologiene vil gjøre det mulig å utvikle programmer i fremtiden som lærer datamaskinen å “bli kjent med” brukeren, slik at den kan assistere ham i sanntid.

Intel skriver på sine nettsider at fremtidig datautstyr vil bruke en mengde data fra forskjellige kilder (sensorer, Internett etc) i høy hastighet. Å ta hurtige, intelligente avgjørelser krever en helt ny type algoritmer for at maskinen skal kunne lære seg dette.

De peker videre på utviklingen som går i retning av heterogene systemer som er svært effektive med hensyn til kraftforbruk. Dette blir ett av satsingsområdene senteret vil arbeide med.

Mens datamaskiner gjør enkelte ting raskere og bedre enn mennesker, er de fremdeles ikke særlig gode til en del oppgaver som den menneskelige hjerne, og til og med dyrenes, med letthet får gjort, som læring og gjenkjenning. Intel planlegger å ha hjerneforskere som jobber sammen med dataeksperter for å få til disse tingene på en bedre måte i fremtiden.

Hvis Intel lykkes med sin satsning, er tanken at man skal kunne få f. eks sikkerhetskameraer til å gjenkjenne uvanlig aktivitet, for eksempel et terrorangrep, raskt og uten behov for menneskelig tilstedeværelse.

Andre bruksområder kan være å analysere brukerens adferdsmønster og tilby hjelp. For eksempel vil programvare være i stand til å fortelle oss hvor vi la fra oss nøklene i går kveld, eller be oss ta dem med oss når vi går ut døren.

Rattner skriver på Intels nyhetssider at “det nye instituttet viser Intels vedvarende tillit til de muligheter som finnes i Israels fremragende akademiske forskningsmiljø.”

“Intel har hatt et langvarig forhold til det akademiske miljøet i Israel,” fortsatte visepresidenten i Intel. Han er øverste sjef for utviklingsgruppen for arkitekturen i Intel.

Instituttet skal ledes av professor Uri Weiser i Technicion, professor Naftali Tishbi fra Hebrew University, og Ronny Ronen, som er sjefsingeniør hos Intel.