Israel Antiquities Authority sier arkeologer som driver utgravinger i Jerusalem har funnet den eldste gjenstanden som bærer innskriften av Betlehem. Funnet - et 2700 år gammel segl - er det første bevis for eksistensen av Betlehem i løpet av den første tempelperioden (ødelagt i 586 f.kr), og ble oppdaget ved en arkeologisk utgravning i City of David (Jerusalem Walls) National Park, skriver Israel Hayom. Seglet bærer navnet Betlehem skrevet på det gamle hebraiske skriftspråket. Seglet er et stykke leire som brukes for tetting av dokumenter eller gjenstander. Det er 1,5 cm langt og inneholder et inntrykk av seglet til personen som forfattet dokumentet. Tre ord i gamle hebraiske språk vises tydelig: Bishv ʽ på, Bet Lechem og Lemelekh. "Det virker som det i det sjuende året av regjeringstiden til en konge (det er uklart om kongen referert her er Hiskia, Manasse eller Josiah), ble sendt en forsendelse fra Betlehem til kongen i Jerusalem», sier direktøren for utgravingene, Eli Shukron, til Jerusalem Post. «Seglet vi fant tilhører gruppen av "fiskale" segl - administrative segl som ble brukt til å forsegle skatteforsendelser i Kongeriket Juda i slutten åttende og syvende århundre f.Kr. Skatten kunne ha vært betalt i form av sølv eller landbruksprodukter som vin eller hvete,» forteller hun, og legger til. «Dette er første gang navnet Betlehem vises utenfor Bibelen, i en inskripsjon fra den første tempelperioden, noe som beviser at Betlehem virkelig var en by i Juda rike, og muligens også i tidligere perioder. "

Israel Antiquities Authority sier arkeologer som driver utgravinger i Jerusalem har funnet den eldste gjenstanden som bærer innskriften av Betlehem. Funnet – et 2700 år gammel segl – er det første bevis for eksistensen av Betlehem i løpet av den første tempelperioden (ødelagt i 586 f.kr), og ble oppdaget ved en arkeologisk utgravning i City of David (Jerusalem Walls) National Park, skriver Israel Hayom. Seglet bærer navnet Betlehem skrevet på det gamle hebraiske skriftspråket.

Seglet er et stykke leire som brukes for tetting av dokumenter eller gjenstander. Det er 1,5 cm langt og inneholder et inntrykk av seglet til personen som forfattet dokumentet. Tre ord i gamle hebraiske språk vises tydelig: Bishv ʽ på, Bet Lechem og Lemelekh.

“Det virker som det i det sjuende året av regjeringstiden til en konge (det er uklart om kongen referert her er Hiskia, Manasse eller Josiah), ble sendt en forsendelse fra Betlehem til kongen i Jerusalem», sier direktøren for utgravingene, Eli Shukron, til Jerusalem Post.

«Seglet vi fant tilhører gruppen av “fiskale” segl – administrative segl som ble brukt til å forsegle skatteforsendelser i Kongeriket Juda i slutten åttende og syvende århundre f.Kr. Skatten kunne ha vært betalt i form av sølv eller landbruksprodukter som vin eller hvete,» forteller hun, og legger til.

«Dette er første gang navnet Betlehem vises utenfor Bibelen, i en inskripsjon fra den første tempelperioden, noe som beviser at Betlehem virkelig var en by i Juda rike, og muligens også i tidligere perioder. “