Når Norsk-Israelsk Handelskammers medlemmer neste gang gjester den israelske ambassadøren, noe som har vært en årlig tradisjon, vil de bli møtt av en druser, og ikke som tidligere av en israelsk jøde. Israels nye ambassadør er drusisk araber og har bakgrunn som poet. Han får med seg en arabisk karrierediplomat som stedsfortreden, skriver Arutz Sheva. Den nye ambassadøren, Naim Araidi, er 62 år gammel, og har tidligere forelest ved Bar Ilan og universitetet i Haifa. Han bekreftet onsdag at han har akseptert stillingen i et intervju med en arabisk språklig radiostasjon, melder The Jewish Chronicle. Araidi får selskap av George Deek, en kristen araber fra Jaffa som for tiden er nestleder ved ambassaden i Nigeria. "Det vil hjelpe oss mye at den israelske ambassaden er sammensatt av alle samfunn og religioner som en refleksjon av reell sameksistens mellom arabere og jøder i Israel," sier Araidi til Arutz Sheva. Han legger til at et mangfoldig team også bidrar til å vise verden det siviliserte og demokratiske ansiktet til Israel. "Jeg personlig har kulturell og litterær misjon som vil ha en stor betydning for å styrke forholdet mellom Israel og Norge," håper han. Paul Hirschson, talsmann for det israelske utenriksdepartementet, nedtoner betydningen av at to arabere nå blir de ledende personene i den israelske ambassaden i Oslo. "Dette er ikke noe spesielt. En borger er en borger," sier han.

Når Norsk-Israelsk Handelskammers medlemmer neste gang gjester den israelske ambassadøren, noe som har vært en årlig tradisjon, vil de bli møtt av en druser, og ikke som tidligere av en israelsk jøde. Israels nye ambassadør er drusisk araber og har bakgrunn som poet. Han får med seg en arabisk karrierediplomat som stedsfortreden, skriver Arutz Sheva. Den nye ambassadøren, Naim Araidi, er 62 år gammel, og har tidligere forelest ved Bar Ilan og universitetet i Haifa.

Han bekreftet onsdag at han har akseptert stillingen i et intervju med en arabisk språklig radiostasjon, melder The Jewish Chronicle.

Araidi får selskap av George Deek, en kristen araber fra Jaffa som for tiden er nestleder ved ambassaden i Nigeria. “Det vil hjelpe oss mye at den israelske ambassaden er sammensatt av alle samfunn og religioner som en refleksjon av reell sameksistens mellom arabere og jøder i Israel,” sier Araidi til Arutz Sheva. Han legger til at et mangfoldig team også bidrar til å vise verden det siviliserte og demokratiske ansiktet til Israel.

“Jeg personlig har kulturell og litterær misjon som vil ha en stor betydning for å styrke forholdet mellom Israel og Norge,” håper han.

Paul Hirschson, talsmann for det israelske utenriksdepartementet, nedtoner betydningen av at to arabere nå blir de ledende personene i den israelske ambassaden i Oslo. “Dette er ikke noe spesielt. En borger er en borger,” sier han.