Google valgte Gamlebyen i Jerusalem og den hvite byen i Tel Aviv til å bli omtalt på sin nye plattform, World Wonders Project, som ble lansert nylig. Prosjektet er presentert i seks språk, inkludert hebraisk, og drives av selskapets Street View-teknologi. Brukerne vil kunne gå på virtuelle turer i 132 historiske og kulturminner fra 18 land. Blant dem er Stonehenge i England, arkeologiske utgravninger i den italienske byen Pompeii, og templene i Kyoto i Japan, skriver Israel Hayom. Google samarbeidet med UNESCO, Getty Images, the Ourplace heritage organization og the World Heritage Fund for å fullføre prosjektet. Målet er å bevare verdensarvsteder ved hjelp av informasjonsteknologi. World Wonders prosjektet er i hovedsak et tillegg til Googles Street View-tjeneste, som ble lansert i Israel forrige måned og er tilgjengelig i 39 land. Ifølge Google reflekterer prosjektets selskapets fortsatte engasjement for å bevare kultur og kunst på nettet og gjøre kulturarvene mer tilgjengelig for et globalt publikum. Google har sagt tidligere at målet er å organisere verdens informasjon og gjøre den tilgjengelig i dag og for fremtidige generasjoner. "Vi tror prosjektet kan være svært nyttig for studenter, forskere og lærere som har fått et nyskapende, interaktivt læringsverktøy," sier en talsmann for selskapet til Israel Hayom. Google sier at selskapet vil fortsette å arbeide sammen med organisasjoner som UNESCO for å legge til flere steder i prosjektet.

Google valgte Gamlebyen i Jerusalem og den hvite byen i Tel Aviv til å bli omtalt på sin nye plattform, World Wonders Project, som ble lansert nylig. Prosjektet er presentert i seks språk, inkludert hebraisk, og drives av selskapets Street View-teknologi. Brukerne vil kunne gå på virtuelle turer i 132 historiske og kulturminner fra 18 land. Blant dem er Stonehenge i England, arkeologiske utgravninger i den italienske byen Pompeii, og templene i Kyoto i Japan, skriver Israel Hayom.

Google samarbeidet med UNESCO, Getty Images, the Ourplace heritage organization og the World Heritage Fund for å fullføre prosjektet. Målet er å bevare verdensarvsteder ved hjelp av informasjonsteknologi. World Wonders prosjektet er i hovedsak et tillegg til Googles Street View-tjeneste, som ble lansert i Israel forrige måned og er tilgjengelig i 39 land.

Ifølge Google reflekterer prosjektets selskapets fortsatte engasjement for å bevare kultur og kunst på nettet og gjøre kulturarvene mer tilgjengelig for et globalt publikum. Google har sagt tidligere at målet er å organisere verdens informasjon og gjøre den tilgjengelig i dag og for fremtidige generasjoner. “Vi tror prosjektet kan være svært nyttig for studenter, forskere og lærere som har fått et nyskapende, interaktivt læringsverktøy,” sier en talsmann for selskapet til Israel Hayom. Google sier at selskapet vil fortsette å arbeide sammen med organisasjoner som UNESCO for å legge til flere steder i prosjektet.