Singapore Air Force har offisielt annonsert sitt mottak og distribusjon av Heron-1 fly, som er produsert av Israel Aerospace Industries, skriver Singapore-avisen The Straits Times. Kunngjøringen øker Israels allerede sterke internasjonale posisjon som en topp-produsent av denne flytypen, skriver Israel Hayom. The Straits Times kaller de israelproduserte flyene for "Singapore nye øyne på himmelen."  "Heron-1 gjør det ikke bare enklere for soldater å gjennomføre rekognoseringsoppdrag, men gjør det også tryggere for dem å oppdage fienden." Skriver The Straits Times. Ifølge avisen ble det forrige uke avholdt en markering i forbindelse med innarbeidelsen av dronene i Luftforsvaret. "I Afghanistan var vi svært bekymret for sikkerheten til våre mannskaper da vi gikk ut til feltet» uttalte Flight Commander Lav juni Horng under arrangementet. Han fløy det israelske flyet i fire måneder i Afghanistan i 2010. Han sa at hans team alltid var utsatt for direkte og indirekte angrep da de gikk ut på oppdrag, og at Heron-1, som kan starte og lande automatisk, reduserer farene. Singapores tidligere droner, kjent som «Searchers," var også produsert av Israel Aerospace Industries, men krevde et team av piloter for å få dem i luften og lande dem. Nå vil de bli byttet ut. Heron-1 kan angivelig være luftbårne i 24 timer (tre ganger mer enn den forrige UAV), og nå en høyde på 6,1 kilometer og en avstand på 200 kilometer, skriver Israel Hayom. I tillegg kan Heron-1 videresende fargebilder, mens Searcher bare var i stand til å overføre i svart og hvitt. Singapore forsvarsminister, Ng Eng Hen, beskriver prosjektet som viktig for å snu Singapores væpnede styrker til å bli en effektiv og moderne kampstyrke. Droner produsert av Israel Aerospace Industries har blitt innkjøpt av flere andre land, deriblant Tyrkia. India og Frankrike har også brukt Heron-1 droner, selv om franskmennene tilpasset dem til sine egne formål, og kaller dronene for "Eagle." Canada leide en Heron-1 for bruk i Afghanistan i 2009, og samme år leide Australia to Heron-1 også for bruk i Afghanistan, skriver Israel Hayom. httpv://www.youtube.com/watch?v=7gyg2AdftJ8

Singapore Air Force har offisielt annonsert sitt mottak og distribusjon av Heron-1 fly, som er produsert av Israel Aerospace Industries, skriver Singapore-avisen The Straits Times. Kunngjøringen øker Israels allerede sterke internasjonale posisjon som en topp-produsent av denne flytypen, skriver Israel Hayom. The Straits Times kaller de israelproduserte flyene for “Singapore nye øyne på himmelen.”  “Heron-1 gjør det ikke bare enklere for soldater å gjennomføre rekognoseringsoppdrag, men gjør det også tryggere for dem å oppdage fienden.” Skriver The Straits Times.

Ifølge avisen ble det forrige uke avholdt en markering i forbindelse med innarbeidelsen av dronene i Luftforsvaret.

“I Afghanistan var vi svært bekymret for sikkerheten til våre mannskaper da vi gikk ut til feltet» uttalte Flight Commander Lav juni Horng under arrangementet. Han fløy det israelske flyet i fire måneder i Afghanistan i 2010. Han sa at hans team alltid var utsatt for direkte og indirekte angrep da de gikk ut på oppdrag, og at Heron-1, som kan starte og lande automatisk, reduserer farene.

Singapores tidligere droner, kjent som «Searchers,” var også produsert av Israel Aerospace Industries, men krevde et team av piloter for å få dem i luften og lande dem. Nå vil de bli byttet ut. Heron-1 kan angivelig være luftbårne i 24 timer (tre ganger mer enn den forrige UAV), og nå en høyde på 6,1 kilometer og en avstand på 200 kilometer, skriver Israel Hayom. I tillegg kan Heron-1 videresende fargebilder, mens Searcher bare var i stand til å overføre i svart og hvitt.

Singapore forsvarsminister, Ng Eng Hen, beskriver prosjektet som viktig for å snu Singapores væpnede styrker til å bli en effektiv og moderne kampstyrke.

Droner produsert av Israel Aerospace Industries har blitt innkjøpt av flere andre land, deriblant Tyrkia. India og Frankrike har også brukt Heron-1 droner, selv om franskmennene tilpasset dem til sine egne formål, og kaller dronene for “Eagle.” Canada leide en Heron-1 for bruk i Afghanistan i 2009, og samme år leide Australia to Heron-1 også for bruk i Afghanistan, skriver Israel Hayom.