Israels tekniske fremskritt i ren energi har vunnet beundring av Verdensbanken, skriver Jerusalem Post. Avisen siterer Senior Investment Officer i Verdensbankens International Finance Corporation, Ruzgar Barisik, som sier at Israel er et veldig spennende sted og at et økende antall israelske teknologier gjør Israel til et meget lovende område som Verdensbanken ønsker å være en del av. Samtidig forteller avisen at også FN har kastet sine øyner på den israelske teknologien og tildelt sin "World Summit Award 2011" til Israels JoyTunes, for sine programmer som inspirerer barn til å lære musikk på en morsom måte ved hjelp av dataprogrammer. JoyTunes ble valgt blant 460 prosjekter og 105 land og, fikk prisen. Israelsk teknologi er nå i kjernen av de fleste av verdens største høyteknologi-selskaper. Intel, Broadcom og Cisco har alle modellert sine operasjoner rundt sine israelske FoU-sentre, skriver avisen, og nevner at to israelske selskaper har revolusjonert den digitale trykkeribransjen. Landa har utviklet super-effektiv, høy kvalitet nanometric blekk, og Objet har utviklet et system som kan produsere 3D-modeller direkte fra skriveren. Israelerne har brukt sine teknologiske ferdigheter til å takle flere store sosiale problemer. For å fremme øko-bevisst forbruk har eksempelvis Israels Environmental Protection Agency lansert et gratis online spill og iPhone applikasjon som heter "tenke grønt" - tilgjengelig på engelsk, hebraisk, arabisk og russisk. Se en presentasjon av JoyTunes her, og en presentasjon av Objets 3d-modell her.

Israels tekniske fremskritt i ren energi har vunnet beundring av Verdensbanken, skriver Jerusalem Post. Avisen siterer Senior Investment Officer i Verdensbankens International Finance Corporation, Ruzgar Barisik, som sier at Israel er et veldig spennende sted og at et økende antall israelske teknologier gjør Israel til et meget lovende område som Verdensbanken ønsker å være en del av. Samtidig forteller avisen at også FN har kastet sine øyner på den israelske teknologien og tildelt sin “World Summit Award 2011” til Israels JoyTunes, for sine programmer som inspirerer barn til å lære musikk på en morsom måte ved hjelp av dataprogrammer. JoyTunes ble valgt blant 460 prosjekter og 105 land og, fikk prisen.

Israelsk teknologi er nå i kjernen av de fleste av verdens største høyteknologi-selskaper. Intel, Broadcom og Cisco har alle modellert sine operasjoner rundt sine israelske FoU-sentre, skriver avisen, og nevner at to israelske selskaper har revolusjonert den digitale trykkeribransjen. Landa har utviklet super-effektiv, høy kvalitet nanometric blekk, og Objet har utviklet et system som kan produsere 3D-modeller direkte fra skriveren.

Israelerne har brukt sine teknologiske ferdigheter til å takle flere store sosiale problemer. For å fremme øko-bevisst forbruk har eksempelvis Israels Environmental Protection Agency lansert et gratis online spill og iPhone applikasjon som heter “tenke grønt” – tilgjengelig på engelsk, hebraisk, arabisk og russisk.

Se en presentasjon av JoyTunes her, og en presentasjon av Objets 3d-modell her.