Israel feiret søndag Jerusalem-dagen, og markerte frigjøringen av de østlige bydelene av Jerusalem fra jordansk kontroll under seksdagerskrigen i 1967.  Den israelske hovedstaden er i dag den mest folkerike byen i landet med 801 000 innbyggere, en tidobling siden 1948 da folketallet var på 82 900. Undersøkelser viser at 89 prosent av byens befolkning er fornøyd med livet, flere enn i Tel Aviv og resten av Israel, skriver Israel Hayom. Jerusalem har et høyt antall arabiske innbyggere. Det høye tallet innbyggere som er fornøyd med livet indikerer derfor at også Jerusalems arabere i hovedsak er godt fornøyd med livet i den israelske byen. 59 prosent av Jerusalems befolkning er fornøyd med sin økonomiske situasjon og 56 prosent med sine inntekter. 83 prosent er fornøyd med sine arbeidsplasser. Jerusalem er blitt en betydelig turistby både for israelere og utlendinger.  I 2011 besøkte 2,8 millioner ikke-israelere i byen. De stod for 80 prosent av inntektene fra turismen i Jerusalem i fjor. De mest populære destinasjonene det året var Vestmuren (60 %), den gamle byens jødiske kvarter (55 %), Via Dolorosa (48 %) og Oljeberget (46 %). Innenriksturisme har også vært på vei oppover de siste årene. I 2005 tiltrakk Vestmuren 2 millioner besøkende, og antallet økte til 10 millioner i 2011. Dette tallet er ventet å bli enda større i løpet av 2012. Her kan du se hvordan byen så ut en måned etter frigjøringen i 1967: httpv://www.youtube.com/watch?v=POue83TkS6k&feature=player_embedded Byens historie: httpv://www.youtube.com/watch?v=2mR2W43t6tI&feature=fvwrel De hellige stedene: httpv://www.youtube.com/watch?v=mpa10RVPzQo&feature=fvwrel

Israel feiret søndag Jerusalem-dagen, og markerte frigjøringen av de østlige bydelene av Jerusalem fra jordansk kontroll under seksdagerskrigen i 1967.  Den israelske hovedstaden er i dag den mest folkerike byen i landet med 801 000 innbyggere, en tidobling siden 1948 da folketallet var på 82 900. Undersøkelser viser at 89 prosent av byens befolkning er fornøyd med livet, flere enn i Tel Aviv og resten av Israel, skriver Israel Hayom.

Jerusalem har et høyt antall arabiske innbyggere. Det høye tallet innbyggere som er fornøyd med livet indikerer derfor at også Jerusalems arabere i hovedsak er godt fornøyd med livet i den israelske byen.

59 prosent av Jerusalems befolkning er fornøyd med sin økonomiske situasjon og 56 prosent med sine inntekter. 83 prosent er fornøyd med sine arbeidsplasser.

Jerusalem er blitt en betydelig turistby både for israelere og utlendinger.  I 2011 besøkte 2,8 millioner ikke-israelere i byen. De stod for 80 prosent av inntektene fra turismen i Jerusalem i fjor. De mest populære destinasjonene det året var Vestmuren (60 %), den gamle byens jødiske kvarter (55 %), Via Dolorosa (48 %) og Oljeberget (46 %). Innenriksturisme har også vært på vei oppover de siste årene. I 2005 tiltrakk Vestmuren 2 millioner besøkende, og antallet økte til 10 millioner i 2011. Dette tallet er ventet å bli enda større i løpet av 2012.

Her kan du se hvordan byen så ut en måned etter frigjøringen i 1967:

Byens historie:

De hellige stedene: