”Iron Dome” er et rakettforsvarssystem som kan fange opp og ødelegge Katyusha- og Kassam-raketter, som er hjørnesteinen i det voksende våpenarsenalet til Hamas, Islamsk Jihad og Hizbollah.. Systemet er så sofistikert at det på få sekunder kan omprogrammeres til ikke å skyte ned raketter som er på vei mot ubebodde områder, skriver Norge I Dag. «Vi er nok mere dristige i vår fremgangsmåte enn i mange andre land. Det er hemmeligheten bak vår suksess,» sier en av de tre hovedmennene bak oppfinnelsen. Det nye våpenet, som får finansiell støtte av USA, kan bidra til at Israel avstår fra å innlede en militæroffensiv på bakken, for å stanse rakettene fra Gaza og Libanon. Første gang det var i bruk var i 2011, hadde det en treffsikkerhet på 75 prosent. Nå er det oppe på 90 prosent, skriver avisen. Israel har i dag fire “Iron Dome-batterier” i den sørlige delen av landet med en kapasitet på 60 “oppsendere”. Målet er å stille opp 13 batterier mot raketter fra Libanon og Gaza. Hjernen (hjernene) bak dette gjennombruddet tilhører tre ikke-navngitte menn, som arbeider for den israelske våpenfabrikken “Rafael”, som er tilknyttet luftforsvarsdivisjonen. - De har drevet digitalt finregning på hvordan man kan ramme raketter og bestemme hvilke raketter som skal angripes. Systemet kan skjelne mellom forskjellige typer raketter. «Ordet “umulig” eksisterer ikke i mitt leksikon, sier en av oppfinnerne i dette topphemmelige prosjektet. Det ligger utrolige kalkulasjoner bak det. Og det er ingen tilfeldigheter. - “Iron Dome” vil få fiender av Israel til å innse at deres investering i missiler og raketter ikke lenger er effektiv. Systemet vil fremover gi den israelske regjeringen større diplomatisk dyktighetsmanøvre,» sier en av hovedmennene bak prosjektet.. Iron Dome kan ikke bare komme til å bidra til å sikre fred i Midt Østen-regionen, og bidra til Israels forsvar. Det har også potensiale til å bli et viktig eksportprodukt. Fem land har allerede uttrykt interesse for systemet, og det israelske forsvarsdepartementet har derfor besluttet å investere nesten 1 milliarder dollar i de kommende årene for videreutvikling og produksjon av det såkalte Iron Dome rakettavskjæringsbatteriet, i følge den israelske avisen Haaretz. httpv://www.youtube.com/watch?v=4Qkivcv31Qw.

”Iron Dome” er et rakettforsvarssystem som kan fange opp og ødelegge Katyusha- og Kassam-raketter, som er hjørnesteinen i det voksende våpenarsenalet til Hamas, Islamsk Jihad og Hizbollah.. Systemet er så sofistikert at det på få sekunder kan omprogrammeres til ikke å skyte ned raketter som er på vei mot ubebodde områder, skriver Norge I Dag. «Vi er nok mere dristige i vår fremgangsmåte enn i mange andre land. Det er hemmeligheten bak vår suksess,» sier en av de tre hovedmennene bak oppfinnelsen.

Det nye våpenet, som får finansiell støtte av USA, kan bidra til at Israel avstår fra å innlede en militæroffensiv på bakken, for å stanse rakettene fra Gaza og Libanon. Første gang det var i bruk var i 2011, hadde det en treffsikkerhet på 75 prosent. Nå er det oppe på 90 prosent, skriver avisen. Israel har i dag fire “Iron Dome-batterier” i den sørlige delen av landet med en kapasitet på 60 “oppsendere”. Målet er å stille opp 13 batterier mot raketter fra Libanon og Gaza.

Hjernen (hjernene) bak dette gjennombruddet tilhører tre ikke-navngitte menn, som arbeider for den israelske våpenfabrikken “Rafael”, som er tilknyttet luftforsvarsdivisjonen. – De har drevet digitalt finregning på hvordan man kan ramme raketter og bestemme hvilke raketter som skal angripes. Systemet kan skjelne mellom forskjellige typer raketter.

«Ordet “umulig” eksisterer ikke i mitt leksikon, sier en av oppfinnerne i dette topphemmelige prosjektet. Det ligger utrolige kalkulasjoner bak det. Og det er ingen tilfeldigheter. – “Iron Dome” vil få fiender av Israel til å innse at deres investering i missiler og raketter ikke lenger er effektiv. Systemet vil fremover gi den israelske regjeringen større diplomatisk dyktighetsmanøvre,» sier en av hovedmennene bak prosjektet..

Iron Dome kan ikke bare komme til å bidra til å sikre fred i Midt Østen-regionen, og bidra til Israels forsvar. Det har også potensiale til å bli et viktig eksportprodukt. Fem land har allerede uttrykt interesse for systemet, og det israelske forsvarsdepartementet har derfor besluttet å investere nesten 1 milliarder dollar i de kommende årene for videreutvikling og produksjon av det såkalte Iron Dome rakettavskjæringsbatteriet, i følge den israelske avisen Haaretz.