Nå kan du se israelsk filmer på stort lerret, forutsatt at du tar deg en tur til København. 9-10. juni arrangeres en jødisk kulturfestival i Det Jødiske Hus, Krystalgade 12.  I den forbindelsen vises 2 israelske filmer, The Human Resources Manager 10.juni kl. 17.15, og filmen Matchmaker, samme dag kl. 15.00. I tillegg vises filmen ”In Darkness” i Grand  6. juni kl. 18.30.  Utenom filmvisningene vil det bli arrangert en konsert der syv forskjellige kunstnere opptrer på like mange timer, fra kl. 15.00 til 21.45. konserten avholdes i den jødiske synagogen. Arrangørene skriver følgende om filmen The Human Resources Manager: Israleks Eran Riklis har med The Human Resources Manager (2010) skapt en tragikomisk film om en fraskilt mann som er ansatt i HR-avdelingen i et bakeri. Da en rumensk kvinne, som er ansatt i firmaet, omkommer under et selvmordangrep beskyldes bakeriet for likegyldighet. For å redde firmaets ry skal den livstrætte HR-mannen transportere den avdøde til Romania. Vi følger hans vanvittige reise gjennom et herjet Romania ledsaget av en rekke skjeive eksistenser. Filmen har vært vist en på en rekke filmfestivaler og er basert på en roman av A.B. Yehoshua. Den vises med engelsk tekst. Om filmen Matchmaker skriver arrangøren: Det israelske drama Matchmaker (2010) er instruert av Avi Nesher og foregår i Haifa sommeren 1968 kort etter Seksdageskrigen. Vi følger tenåringen Arik som arbeider for den mystiske machmaker Yankele. Yankele, som har overlevd Holocaust, ønsker å spre kjærlighet og hans kontor ligger da også i en kino drevet av syv rumenske dverger som kun viser kjærkighetsfilmer. Sommeren byr også på Ariks stormende forelskelse i Tamara. Filme har vunnet mange priser i Israel og har deltatt i tallrike festivaler. Avi Nesher stod også bak filmhitten Turn Left at the end of the world. Også denne filmen vises med engelsk tekst. Prisen for å se denne og de andre filmen er 75 danske kroner. In Darkness, som vises 6.juni på Grand, vises i samarbeid med den polske ambassaden. Instruktøren vil innlede visningen og besvare spørsmål fra salen. Den polske filmskaperen Agnieszka Holland’s film var innstilt til en Oscar i kategorien beste ikke-amerikanske film. (Se videoen under). Om konserten har arrangørene følgende å fortelle: Første kunstner på scenen er sangeren Thomas Peter Koppe, sønn av operasanger Lone Koppel. Han synger blant annet sanger som hans morfar Herman D. Koppe har komponert. Deretter kommer Henrik Goldschmidt med sitt kor. Dessuten byder vi på forskjellige varianter av tradisjonell jødisk musikk  - toner fra Øst Europa over i den såkalte sefardiske musikken. Flere kunstnere, som Emil Goldschmidt  med Idil Alpsoy, Mazel og den anmeldteroste Channe Nussbaum, vil dessuten gi prøver på den klassiske klesmermusikken, som dekker tradisjonell jødisk folkemusikk som typisk brukes til bryllupper og andre fester. Også den 24-årige jazzpianist August Rosenbaum med orkester, hvis album ”Live LP” nylig fikk 5 stjerner i Berlingske og 4 hjerter i Politiken, vil delta. Her kan du se mer om programmet httpv://www.youtube.com/watch?v=qrEtcFQakT4 httpv://www.youtube.com/watch?v=VBmrW2LeCnw httpv://www.youtube.com/watch?v=nb2TyPfxaQU&feature=player_embedded

Nå kan du se israelsk filmer på stort lerret, forutsatt at du tar deg en tur til København. 9-10. juni arrangeres en jødisk kulturfestival i Det Jødiske Hus, Krystalgade 12.  I den forbindelsen vises 2 israelske filmer, The Human Resources Manager 10.juni kl. 17.15, og filmen Matchmaker, samme dag kl. 15.00. I tillegg vises filmen ”In Darkness” i Grand  6. juni kl. 18.30.  Utenom filmvisningene vil det bli arrangert en konsert der syv forskjellige kunstnere opptrer på like mange timer, fra kl. 15.00 til 21.45. konserten avholdes i den jødiske synagogen.

Arrangørene skriver følgende om filmen The Human Resources Manager: Israleks Eran Riklis har med The Human Resources Manager (2010) skapt en tragikomisk film om en fraskilt mann som er ansatt i HR-avdelingen i et bakeri. Da en rumensk kvinne, som er ansatt i firmaet, omkommer under et selvmordangrep beskyldes bakeriet for likegyldighet. For å redde firmaets ry skal den livstrætte HR-mannen transportere den avdøde til Romania. Vi følger hans vanvittige reise gjennom et herjet Romania ledsaget av en rekke skjeive eksistenser. Filmen har vært vist en på en rekke filmfestivaler og er basert på en roman av A.B. Yehoshua. Den vises med engelsk tekst.

Om filmen Matchmaker skriver arrangøren: Det israelske drama Matchmaker (2010) er instruert av Avi Nesher og foregår i Haifa sommeren 1968 kort etter Seksdageskrigen. Vi følger tenåringen Arik som arbeider for den mystiske machmaker Yankele. Yankele, som har overlevd Holocaust, ønsker å spre kjærlighet og hans kontor ligger da også i en kino drevet av syv rumenske dverger som kun viser kjærkighetsfilmer. Sommeren byr også på Ariks stormende forelskelse i Tamara. Filme har vunnet mange priser i Israel og har deltatt i tallrike festivaler. Avi Nesher stod også bak filmhitten Turn Left at the end of the world. Også denne filmen vises med engelsk tekst. Prisen for å se denne og de andre filmen er 75 danske kroner.

In Darkness, som vises 6.juni på Grand, vises i samarbeid med den polske ambassaden. Instruktøren vil innlede visningen og besvare spørsmål fra salen. Den polske filmskaperen Agnieszka Holland’s film var innstilt til en Oscar i kategorien beste ikke-amerikanske film. (Se videoen under).

Om konserten har arrangørene følgende å fortelle: Første kunstner på scenen er sangeren Thomas Peter Koppe, sønn av operasanger Lone Koppel. Han synger blant annet sanger som hans morfar Herman D. Koppe har komponert. Deretter kommer Henrik Goldschmidt med sitt kor. Dessuten byder vi på forskjellige varianter av tradisjonell jødisk musikk  – toner fra Øst Europa over i den såkalte sefardiske musikken. Flere kunstnere, som Emil Goldschmidt  med Idil Alpsoy, Mazel og den anmeldteroste Channe Nussbaum, vil dessuten gi prøver på den klassiske klesmermusikken, som dekker tradisjonell jødisk folkemusikk som typisk brukes til bryllupper og andre fester. Også den 24-årige jazzpianist August Rosenbaum med orkester, hvis album ”Live LP” nylig fikk 5 stjerner i Berlingske og 4 hjerter i Politiken, vil delta.

Her kan du se mer om programmet