Når Jerusalems ordfører Nir Barkat kikker ut i sin by ser han friske mulighet: Han mener han kan gjøre Jerusalem til en av verdens ledende turistmål, på linje med New York, Paris og London, skriver Ynet News.I en by som er kjent like mye for sine religiøse stridigheter som sine religiøse områder, vil dette ikke  være en enkel oppgave, skriver avisen. Men Barkat sier at han har et produkt som er lett å markedsføre. Han spår selvsikkert en tredobling av antall besøkende over det neste tiåret. "Det er svært få byer som Jerusalem som har slikt potensial, med over 3,5 milliarder mennesker på jorden som ønsker å komme for å besøke Jerusalem minst én gang i livet,» sier han i et intervju med avisen. "Merket Jerusalem er en av de mektigste merkevarene i verden." Siden han tiltrådte i 2008 år har Barkat ledet en ambisiøs utviklingsplan som har hentet inn nye sports- og kulturarrangementer, åpnet et «light rail»-system som har hjulpet til å fornye det lenge neglisjerte bysentrum og økt antall internasjonale besøkende med en tredjedel, ifølge det israelske turistdepartementet. I april alene er rundt 300.000 mennesker ventet å ha besøkt byen, blant annet i forbindelse med påsken og påskeferien. Barkat sier Jerusalem tiltrakk seg rundt 3.5 millioner turister i fjor. Det antallet er høyere enn 2.7 millioner som figurerer i turistdepartementets statistikk, et avvik sannsynligvis forårsaket av vanskelighetene med å måle dagsturer. Begge er estimater, og en del av spørsmålet er hvor mange av det målbare turistantallet til Israel som kommer til Jerusalem. Barkat sier hans mål om å tiltrekke 10 millioner turister årlig - omtrent som nivået til Roma .Jerusalem er Israels ledende turistdestinasjon og tiltrekker 80 % av landets turister, sier turistdepartementet. Ordet "Jerusalem" er nesten magisk for mange. Hellig for jødedommen, kristendommen og islam, og hjem for berømte hellige steder som Vestmuren, Den Hellige Gravs Kirke og den gylne Dome of the Rock. Historie og intriger ser ut til å ligge på lur inne i hver sprekk av byens brosteinsbelagte smug, travle friluftmarkedsplasser og solsvidde åser. Byen har også en bibelsk dyrehage, et overraskende livlig uteliv og kulinariske scene, en topp læringsinstitusjon i det hebraiske universitetet, det respekterte Israel Museum og Yad Vashem Holocaust museum, skriver Ynet News. Her er det utvilsomt mye å se for turister.

Når Jerusalems ordfører Nir Barkat kikker ut i sin by ser han friske mulighet: Han mener han kan gjøre Jerusalem til en av verdens ledende turistmål, på linje med New York, Paris og London, skriver Ynet News.I en by som er kjent like mye for sine religiøse stridigheter som sine religiøse områder, vil dette ikke  være en enkel oppgave, skriver avisen. Men Barkat sier at han har et produkt som er lett å markedsføre. Han spår selvsikkert en tredobling av antall besøkende over det neste tiåret.

“Det er svært få byer som Jerusalem som har slikt potensial, med over 3,5 milliarder mennesker på jorden som ønsker å komme for å besøke Jerusalem minst én gang i livet,» sier han i et intervju med avisen. “Merket Jerusalem er en av de mektigste merkevarene i verden.”

Siden han tiltrådte i 2008 år har Barkat ledet en ambisiøs utviklingsplan som har hentet inn nye sports- og kulturarrangementer, åpnet et «light rail»-system som har hjulpet til å fornye det lenge neglisjerte bysentrum og økt antall internasjonale besøkende med en tredjedel, ifølge det israelske turistdepartementet.

I april alene er rundt 300.000 mennesker ventet å ha besøkt byen, blant annet i forbindelse med påsken og påskeferien.

Barkat sier Jerusalem tiltrakk seg rundt 3.5 millioner turister i fjor. Det antallet er høyere enn 2.7 millioner som figurerer i turistdepartementets statistikk, et avvik sannsynligvis forårsaket av vanskelighetene med å måle dagsturer. Begge er estimater, og en del av spørsmålet er hvor mange av det målbare turistantallet til Israel som kommer til Jerusalem.

Barkat sier hans mål om å tiltrekke 10 millioner turister årlig – omtrent som nivået til Roma .Jerusalem er Israels ledende turistdestinasjon og tiltrekker 80 % av landets turister, sier turistdepartementet.

Ordet “Jerusalem” er nesten magisk for mange. Hellig for jødedommen, kristendommen og islam, og hjem for berømte hellige steder som Vestmuren, Den Hellige Gravs Kirke og den gylne Dome of the Rock. Historie og intriger ser ut til å ligge på lur inne i hver sprekk av byens brosteinsbelagte smug, travle friluftmarkedsplasser og solsvidde åser.

Byen har også en bibelsk dyrehage, et overraskende livlig uteliv og kulinariske scene, en topp læringsinstitusjon i det hebraiske universitetet, det respekterte Israel Museum og Yad Vashem Holocaust museum, skriver Ynet News. Her er det utvilsomt mye å se for turister.