Noble Energy Inc.  vil gjøre alt for å møte, og eventuelt slå, målsetningen om å starte naturgassproduksjon fra Tamar-feltet fra april 2013. Det uttalte selskapets styreformann og administrerende direktør, Charles Davidson, i møte med Israels statsminister Benjamin Netanyahu i formiddag. Netanyahu sa at han ser et stort behov for en rask planlegging og bygging av en ekstra naturgass terminal i Israel, som er avgjørende for forsyningssikkerheten for staten Israel og stabiliteten til de store selskapene som opererer i regionen. Davidson og Noble Energys direktør for det østlige Middelhavet, Lawson Freeman, fortalte Netanyahu at selskapet ville være i stand til å levere ytterligere naturgass til det israelske markedet ved å utvikle Noa feltet og de mindre feltene rundt Yam Tethys feltet, skriver forretningsbladet Globes. Statsministerens kontor kaller møtet for et rutinemøte. Deltakerne diskuterte Tzemah komitéens anbefalinger om strukturen for Israels naturgassmarked og gasseksport. Det har vært noe uenighet mellom dette utvalget og olje, - og gassindustriens synspunkter. Blant annet ønsker Noble Energy å bygge et flytende naturgassanlegg utenfor det sørlige Kypros, mens utvalget ønsker et naturgassanlegg på land i Israel, skriver Globes.

Noble Energy Inc.  vil gjøre alt for å møte, og eventuelt slå, målsetningen om å starte naturgassproduksjon fra Tamar-feltet fra april 2013. Det uttalte selskapets styreformann og administrerende direktør, Charles Davidson, i møte med Israels statsminister Benjamin Netanyahu i formiddag. Netanyahu sa at han ser et stort behov for en rask planlegging og bygging av en ekstra naturgass terminal i Israel, som er avgjørende for forsyningssikkerheten for staten Israel og stabiliteten til de store selskapene som opererer i regionen.

Davidson og Noble Energys direktør for det østlige Middelhavet, Lawson Freeman, fortalte Netanyahu at selskapet ville være i stand til å levere ytterligere naturgass til det israelske markedet ved å utvikle Noa feltet og de mindre feltene rundt Yam Tethys feltet, skriver forretningsbladet Globes.

Statsministerens kontor kaller møtet for et rutinemøte. Deltakerne diskuterte Tzemah komitéens anbefalinger om strukturen for Israels naturgassmarked og gasseksport. Det har vært noe uenighet mellom dette utvalget og olje, – og gassindustriens synspunkter. Blant annet ønsker Noble Energy å bygge et flytende naturgassanlegg utenfor det sørlige Kypros, mens utvalget ønsker et naturgassanlegg på land i Israel, skriver Globes.