Israels forretningshovedstad, Tel Aviv, skårer høyt på menneskelige ressurser, skriver miff.no med The Economist  som kilde. Forretningsbladet  publiserte nylig en ny indeksliste, som rangerer konkurransedyktigheten til de mest sentrale byene i verden. Det gjøres ved å sammenlikne økonomiske, demografiske og sosiale variabler. Ikke uventet er det byer i den vestlige verden som kommer best ut, med 24 byer blant de 30 mest konkurransedyktige byene. Totalt har de 120 byene på listen 750 millioner innbyggere og et samlet bruttonasjonalprodukt (BNP) på 163 billioner, som igjen utgjør 29 prosent av verdens totale BNP. Eneste israelske by på listen er Tel Aviv, som ender på 59 plass, med 49 av 80 mulige poeng. Den israelske millionbyen er størst i Israel og landets økonomiske hovedstad. Den skårer høyt på menneskelige ressurser, men ikke like godt på økonomisk styrke og global appell, skriver miff.no. Desidert best ut kommer New York, London, Singapore, Hong Kong og Paris, med henholdsvis 72, 71, 70, 69 og 69 poeng. Den siste byen på listen er Teheran med 26 poeng.

Israels forretningshovedstad, Tel Aviv, skårer høyt på menneskelige ressurser, skriver miff.no med The Economist  som kilde. Forretningsbladet  publiserte nylig en ny indeksliste, som rangerer konkurransedyktigheten til de mest sentrale byene i verden. Det gjøres ved å sammenlikne økonomiske, demografiske og sosiale variabler. Ikke uventet er det byer i den vestlige verden som kommer best ut, med 24 byer blant de 30 mest konkurransedyktige byene. Totalt har de 120 byene på listen 750 millioner innbyggere og et samlet bruttonasjonalprodukt (BNP) på 163 billioner, som igjen utgjør 29 prosent av verdens totale BNP.

Eneste israelske by på listen er Tel Aviv, som ender på 59 plass, med 49 av 80 mulige poeng. Den israelske millionbyen er størst i Israel og landets økonomiske hovedstad. Den skårer høyt på menneskelige ressurser, men ikke like godt på økonomisk styrke og global appell, skriver miff.no.

Desidert best ut kommer New York, London, Singapore, Hong Kong og Paris, med henholdsvis 72, 71, 70, 69 og 69 poeng. Den siste byen på listen er Teheran med 26 poeng.