Et kutt i det israelske forsvarsbudsjettet fører til at Forsvarsdepartementet må avbryte våpenutviklingsprogrammer på grunn av mangel på midler. Programdirektør Itzhak Kaya i Israel Aerospace Industries Ltds Arrow-prosjekt sier imidlertid at Arrow 3 ballistisk missil-program ikke er i faresonen. "Programmet er på rett spor og er et av forsvarets viktigste programmer. Det har høy prioritet», sier han til forretningsbladet Globes.  Israel Aerospace Industries og Boeing Company utvikler dette prosjektet i fellesskap. Kaya sier at Arrow 3- systemets nyeste versjon for å avskjære ballistiske missiler i verdensrommet er i rask utvikling. Denne funksjonen er ment å ødelegge raketter med ikke-konvensjonelle stridshoder utenfor Israels grenser, og samtidig beholde muligheten for en andre avskjæring hvis den første svikter. Programmet er sterkt prioritert i forbindelse med atomtrusselen fra Iran. Israel Aerospace Industries har nylig gjennomført en plattformtest av Arrow 3, som inkluderte lanseringen av en modell fra Palmachim Air Force Base for å teste ulike egenskaper ved missilet. Kaya sier at den første omfattende test for systemets effektivitet vil bli holdt snart i Israel. Det er ikke klart når en undersøkelse for å teste Arrow 3s evne til å avskjære en innkommende rakett vil bli holdt. Programdirektør Itzhak Kaya ser store fremtidige muligheter for eksport av Arrow 3 "Dette er det mest effektive og unike systemet, og det er ingen tvil om at det kan passe behovene til mange land. Det er imidlertid for øyeblikket ingen eksportavtaler er på dagsorden, og i alle fall vil saken måtte håndteres på høyeste politiske nivå. Slike avtaler trenger en lang prosess, og de blir ikke behandlet av Israel Aerospace Industries sine kanaler, " sier han. Arrow 3 er Israels svar på trusselen om Irans ballistiske missil i et scenario der Iran svarer på et angrep mot sine kjernefysiske anlegg, skriver Globes. httpv://www.youtube.com/watch?v=lsW8Ib0pvUs httpv://www.youtube.com/watch?v=Ila3VPF2drY

Et kutt i det israelske forsvarsbudsjettet fører til at Forsvarsdepartementet må avbryte våpenutviklingsprogrammer på grunn av mangel på midler. Programdirektør Itzhak Kaya i Israel Aerospace Industries Ltds Arrow-prosjekt sier imidlertid at Arrow 3 ballistisk missil-program ikke er i faresonen. “Programmet er på rett spor og er et av forsvarets viktigste programmer. Det har høy prioritet», sier han til forretningsbladet Globes.  Israel Aerospace Industries og Boeing Company utvikler dette prosjektet i fellesskap.

Kaya sier at Arrow 3- systemets nyeste versjon for å avskjære ballistiske missiler i verdensrommet er i rask utvikling. Denne funksjonen er ment å ødelegge raketter med ikke-konvensjonelle stridshoder utenfor Israels grenser, og samtidig beholde muligheten for en andre avskjæring hvis den første svikter. Programmet er sterkt prioritert i forbindelse med atomtrusselen fra Iran.

Israel Aerospace Industries har nylig gjennomført en plattformtest av Arrow 3, som inkluderte lanseringen av en modell fra Palmachim Air Force Base for å teste ulike egenskaper ved missilet. Kaya sier at den første omfattende test for systemets effektivitet vil bli holdt snart i Israel. Det er ikke klart når en undersøkelse for å teste Arrow 3s evne til å avskjære en innkommende rakett vil bli holdt.

Programdirektør Itzhak Kaya ser store fremtidige muligheter for eksport av Arrow 3 “Dette er det mest effektive og unike systemet, og det er ingen tvil om at det kan passe behovene til mange land. Det er imidlertid for øyeblikket ingen eksportavtaler er på dagsorden, og i alle fall vil saken måtte håndteres på høyeste politiske nivå. Slike avtaler trenger en lang prosess, og de blir ikke behandlet av Israel Aerospace Industries sine kanaler, ” sier han.

Arrow 3 er Israels svar på trusselen om Irans ballistiske missil i et scenario der Iran svarer på et angrep mot sine kjernefysiske anlegg, skriver Globes.