Arbeidsledigheten i Israel falt til det laveste nivået på 32 år i 2011 til tross for de økonomiske problemene som ryster verden, og som rammet den israelske eksporten og reduserte økonomisk veksten i de fleste land i verden. I fjor var ledigheten i gjennomsnitt 5,6 % av den voksne arbeidsstyrken, mot 6,6 % året før, viser ferske tall fra det israelske statistiske Sentralbyrået. Sist arbeidsledigheten var på et så lavt nivå var i 1978, da den var på 4,3 %, skriver Haaretz. Det statistiske sentralbyrået sier at det faktiske antall personer som oppfyller kriteriene for å bli offisielt betraktet som "arbeidsledige" - som inkluderer at de aktivt søker arbeid - falt til 180.000 i gjennomsnitt i 2011. Det er en nedgang på 14 % fra året før. Det går raskere å finne nytt arbeid nå enn tidligere. Byråets tall viser at 5,6 % av landets arbeidsløse hadde tilbrakt mer enn et år på jakt etter arbeid, ned fra 22,4 % i 2010. Ekspertene frykter imidlertid at arbeidsledigheten ikke vil holde seg så lav fremover.  Det skyldes situasjonen utenfor Israel.  Den globale handelen er avtakene, og det forventes å kunne ramme den israelske eksportnæringen.

Arbeidsledigheten i Israel falt til det laveste nivået på 32 år i 2011 til tross for de økonomiske problemene som ryster verden, og som rammet den israelske eksporten og reduserte økonomisk veksten i de fleste land i verden. I fjor var ledigheten i gjennomsnitt 5,6 % av den voksne arbeidsstyrken, mot 6,6 % året før, viser ferske tall fra det israelske statistiske Sentralbyrået. Sist arbeidsledigheten var på et så lavt nivå var i 1978, da den var på 4,3 %, skriver Haaretz.

Det statistiske sentralbyrået sier at det faktiske antall personer som oppfyller kriteriene for å bli offisielt betraktet som “arbeidsledige” – som inkluderer at de aktivt søker arbeid – falt til 180.000 i gjennomsnitt i 2011. Det er en nedgang på 14 % fra året før.

Det går raskere å finne nytt arbeid nå enn tidligere. Byråets tall viser at 5,6 % av landets arbeidsløse hadde tilbrakt mer enn et år på jakt etter arbeid, ned fra 22,4 % i 2010.

Ekspertene frykter imidlertid at arbeidsledigheten ikke vil holde seg så lav fremover.  Det skyldes situasjonen utenfor Israel.  Den globale handelen er avtakene, og det forventes å kunne ramme den israelske eksportnæringen.