I 2010 feiret Israel Opera 25års jubileum med en operaweekend ved Dødehavet, som ble toppet med en produksjon av Nabucco, Giuiseppe Verdis jødiske opera, ved foten av fjellformasjonen Masada ved Dødehavet. I fjor ble suksessen gjentatt med oppsettingen av en annen av Verdis storslåtte operaer, Aida. I år er turen kommet til en fremføring av selveste Carmen. Er du i Israel fra 7. til 12. juni og elsker opera, har du store muligheter. Israel Opera Chorus, Ankor Children Choir og Israel Symphony Orchestra Rishon LeZion er sentrale i en forestilling som varer I hele tre timer og 30 minutter. Oppsettingen ved Mesada er høydepunktet i The Israeli Opera Festival 2012. Carmen er en fransk opera skrevet av Georges Bizet. Operaen hadde premiere på Opéra-Comique i Paris 3. mars 1875. Ett år etter ble den karakterisert som en umoralsk og overfladisk fiasko, men er nå den fjerde mest spilte opera i USA og en av verdens mest populære operastykker. Historien omhandler gatepiken og sigøyneren Carmen og hennes søken etter kjærlighet. Her et glimt fra fremføringen av Nabucco i 2010: httpv://www.youtube.com/watch?v=NFfmS26Xd-4&feature=player_embedded Og her et glimt fra fremføringen av Aida i 2011: httpv://www.youtube.com/watch?v=l3w4I-KElxQ&feature=player_embedded Her kan du se hele Carmen oppført i operaen i Wien: httpv://www.youtube.com/watch?v=SaypJ4kmYCE

I 2010 feiret Israel Opera 25års jubileum med en operaweekend ved Dødehavet, som ble toppet med en produksjon av Nabucco, Giuiseppe Verdis jødiske opera, ved foten av fjellformasjonen Masada ved Dødehavet. I fjor ble suksessen gjentatt med oppsettingen av en annen av Verdis storslåtte operaer, Aida. I år er turen kommet til en fremføring av selveste Carmen. Er du i Israel fra 7. til 12. juni og elsker opera, har du store muligheter.

Israel Opera Chorus, Ankor Children Choir og Israel Symphony Orchestra Rishon LeZion er sentrale i en forestilling som varer I hele tre timer og 30 minutter. Oppsettingen ved Mesada er høydepunktet i The Israeli Opera Festival 2012.

Carmen er en fransk opera skrevet av Georges Bizet. Operaen hadde premiere på Opéra-Comique i Paris 3. mars 1875. Ett år etter ble den karakterisert som en umoralsk og overfladisk fiasko, men er nå den fjerde mest spilte opera i USA og en av verdens mest populære operastykker. Historien omhandler gatepiken og sigøyneren Carmen og hennes søken etter kjærlighet.

Her et glimt fra fremføringen av Nabucco i 2010:

Og her et glimt fra fremføringen av Aida i 2011:

Her kan du se hele Carmen oppført i operaen i Wien: