Liker du å springe maraton? Hvorfor ikke gjøre det i Israel? 16. mars er muligheten. Da vil tusenvis av løpere passere historiske steder og flotte utkikkspunkt. Et mer spennende sted for et maratonløp finnes vel knapt. På ruten vil løperne passere steder og bygninger som Knesset, høyesterettsbygningen, Israel Museum, Jaffa Gate og det hebraiske universitetet på Mount Scopus. Det var mars i fjor at Jerusalem for første gang havnet på listen over sentrale internasjonale byer som er verter for en maraton. Mer enn 10 000 løpere deltok under fjorårets arrangement, blant disse 1000 løpere fra andre land enn Israel, fordelt på hele 40 nasjoner. Maratonløpet ble en stor suksess, og kommer derfor til å bli en årlig foreteelse fremover. «Det er få byer i verden som inkorporerer en så fantastisk, inspirerende utsikt som de praktfulle kulissene og steder som tilbys i Jerusalem, inn i et maratonspor; visninger som løperne kan beundre og nyte under løpet,» sier byens ordfører Nir Barkat. Han har selv gjennomført fem maratonløp i forskjellige byer rundt om i verden. Under forårets arrangement løp han halvmaraton. Les mer om arrngementet her. Passet det ikke med et maratonløp i Jerusalem i mars, kan et tilsvarende løp i Tel Aviv 14.mai være et alternativ. Løypen er på 43 km på flate veier gjennom byen, flankert av Middelshavskysten.  

Liker du å springe maraton? Hvorfor ikke gjøre det i Israel? 16. mars er muligheten. Da vil tusenvis av løpere passere historiske steder og flotte utkikkspunkt. Et mer spennende sted for et maratonløp finnes vel knapt. På ruten vil løperne passere steder og bygninger som Knesset, høyesterettsbygningen, Israel Museum, Jaffa Gate og det hebraiske universitetet på Mount Scopus. Det var mars i fjor at Jerusalem for første gang havnet på listen over sentrale internasjonale byer som er verter for en maraton.

Mer enn 10 000 løpere deltok under fjorårets arrangement, blant disse 1000 løpere fra andre land enn Israel, fordelt på hele 40 nasjoner. Maratonløpet ble en stor suksess, og kommer derfor til å bli en årlig foreteelse fremover.

«Det er få byer i verden som inkorporerer en så fantastisk, inspirerende utsikt som de praktfulle kulissene og steder som tilbys i Jerusalem, inn i et maratonspor; visninger som løperne kan beundre og nyte under løpet,» sier byens ordfører Nir Barkat. Han har selv gjennomført fem maratonløp i forskjellige byer rundt om i verden. Under forårets arrangement løp han halvmaraton. Les mer om arrngementet her.

Passet det ikke med et maratonløp i Jerusalem i mars, kan et tilsvarende løp i Tel Aviv 14.mai være et alternativ. Løypen er på 43 km på flate veier gjennom byen, flankert av Middelshavskysten.