Israels vinindustri registrerte et vellykket år i 2011, skriver Ynet News. Vineksporten økte med 5,5 %, ifølge Israel Export & International Cooperation. Ifølge en rapport utgitt av Israel Export & International Cooperation i forkant av vinmessen ISRAWINEXPO 2012 endte vinbransjens oversjøiske salg i 2011 på 26.7 millioner dollar. ISRAWINEXPO er en internasjonal utstilling for vinindustrien, vinbeslutningstakere, importører, investorer, kjøpere, restauratører, vinkelnere og andre vinkelskere. Utstillingen i 2011 ble besøkt av over 20.000 mennesker. Årets vinmesse ble avsluttet i Tel Aviv torsdag. «Israel var tidligere mest kjent for gode kosher-viner, men høster i dag generell annerkjennelse og internasjonal oppmerksomhet for gode viner,» uttalte direktøren for Israel Export & International Cooperation, Michal Meeman da han forrige uke presenterte de positive tallene for den israelske vineksporten. Den israelske vinbransjens fremste eksportdestinasjoner er USA (12,2 millioner dollar), fulgt av Frankrike (2,7 millioner dollar), Storbritannia (1,4 millioner dollar), Canada (1 million dollar) og Polen (900 000 dollar). Den største eksportveksten gjaldt Polen, som økte sin import av israelske viner med hele 63 prosent. Det har også vært en betydelig vekst i eksporten til det asiatiske kontinent med en økning på hele 66 prosent i 2011. Eksporten til Asia ligger på 1,1 millioner dollar. Det er for tiden 35 kommersielle vinprodusenter i Israel og over 250 boutique vinprodusenter. Israels eget vinmarked har en årlig omsetning på 200 millioner dollar. Israelske viner har gjort det skarpt de siste årene på internasjonale vinmesser. I juni i fjor ble Golan Heights Winery den første israelske vinprodusenten som er kåret til verdens beste vinprodusent, gjennom å vinne Gran Vinitaly Special Award. Det deltok 1000 konkurrenter fra 30 land på den 19. internasjonale Vinitaly 2011 Wine Competition i Verona, Italia. Prisen gis til den vinprodusenten som oppnår det beste samlede resultat. Golan fikk to av Vinitaly’s 16 ettertraktede gullmedaljer, for sin 2009 Yarden Chardonnay Odem Organic Vineyard og 2008 Yarden Heights Wine. Et panel av 105 ledende vinprodusenter og vinjournalister utvalgte vinnerne i blinde smaksprøver. Israel har fått stadig mer anerkjennelse internasjonalt for kvaliteten på landets vinproduksjon, og både Carmel Winery og Psagot Winery har tidligere vunnet internasjonale priser. Golan Heights Winery ble grunnlagt i 1983 av åtte kollektivbruk, og markedsfører sine Yarden, Gamla og Golan merkevarer til Japan, Hong Kong, Kina, Skandinavia, Tyskland, Polen, Frankrike, Italia, USA, Brasil og Costa Rica. Selskapet eier også Galil Mountain Winery, og administrere rundt 20 vingårder og vinprodusenter. Vinproduksjonen er tre ganger større i dag enn for 20 år siden og selskapet har investert hundretusener av dollar årlig i utviklingsprosjekter for å forbedre kvaliteten på druer og vin. I Norge er hvitvinen Yarden Chardonnay 2007, produsert av Golan Heights Winery, å få tak i ved å bestille fra et hvilket som helst polutsalg. Christian Rivière i importfirmaet AMKA A/S, opplyser at det skal ta mindre enn en uke å få vinen på plass fra den dagen du legger inn bestilling, uansett på hvilket Vinmonopol du bestiller den utsøkte vinen. httpv://www.youtube.com/watch?v=WFGjNkTSgUo httpv://www.youtube.com/watch?v=Q8IAZBW1KuU httpv://www.youtube.com/watch?v=AP7CQjqNyhs httpv://www.youtube.com/watch?v=hmN4Y8HUByQ&feature=related httpv://www.youtube.com/watch?v=0KoUnmpLH-M&feature=related httpv://www.youtube.com/watch?v=lkxYdcTZsdQ&feature=related httpv://www.youtube.com/watch?v=1YfCtby8zxk&feature=related

Israels vinindustri registrerte et vellykket år i 2011, skriver Ynet News. Vineksporten økte med 5,5 %, ifølge Israel Export & International Cooperation. Ifølge en rapport utgitt av Israel Export & International Cooperation i forkant av vinmessen ISRAWINEXPO 2012 endte vinbransjens oversjøiske salg i 2011 på 26.7 millioner dollar. ISRAWINEXPO er en internasjonal utstilling for vinindustrien, vinbeslutningstakere, importører, investorer, kjøpere, restauratører, vinkelnere og andre vinkelskere. Utstillingen i 2011 ble besøkt av over 20.000 mennesker. Årets vinmesse ble avsluttet i Tel Aviv torsdag.

«Israel var tidligere mest kjent for gode kosher-viner, men høster i dag generell annerkjennelse og internasjonal oppmerksomhet for gode viner,» uttalte direktøren for Israel Export & International Cooperation, Michal Meeman da han forrige uke presenterte de positive tallene for den israelske vineksporten.

Den israelske vinbransjens fremste eksportdestinasjoner er USA (12,2 millioner dollar), fulgt av Frankrike (2,7 millioner dollar), Storbritannia (1,4 millioner dollar), Canada (1 million dollar) og Polen (900 000 dollar). Den største eksportveksten gjaldt Polen, som økte sin import av israelske viner med hele 63 prosent. Det har også vært en betydelig vekst i eksporten til det asiatiske kontinent med en økning på hele 66 prosent i 2011. Eksporten til Asia ligger på 1,1 millioner dollar.

Det er for tiden 35 kommersielle vinprodusenter i Israel og over 250 boutique vinprodusenter. Israels eget vinmarked har en årlig omsetning på 200 millioner dollar.

Israelske viner har gjort det skarpt de siste årene på internasjonale vinmesser. I juni i fjor ble Golan Heights Winery den første israelske vinprodusenten som er kåret til verdens beste vinprodusent, gjennom å vinne Gran Vinitaly Special Award. Det deltok 1000 konkurrenter fra 30 land på den 19. internasjonale Vinitaly 2011 Wine Competition i Verona, Italia.

Prisen gis til den vinprodusenten som oppnår det beste samlede resultat. Golan fikk to av Vinitaly’s 16 ettertraktede gullmedaljer, for sin 2009 Yarden Chardonnay Odem Organic Vineyard og 2008 Yarden Heights Wine. Et panel av 105 ledende vinprodusenter og vinjournalister utvalgte vinnerne i blinde smaksprøver.

Israel har fått stadig mer anerkjennelse internasjonalt for kvaliteten på landets vinproduksjon, og både Carmel Winery og Psagot Winery har tidligere vunnet internasjonale priser.

Golan Heights Winery ble grunnlagt i 1983 av åtte kollektivbruk, og markedsfører sine Yarden, Gamla og Golan merkevarer til Japan, Hong Kong, Kina, Skandinavia, Tyskland, Polen, Frankrike, Italia, USA, Brasil og Costa Rica. Selskapet eier også Galil Mountain Winery, og administrere rundt 20 vingårder og vinprodusenter.
Vinproduksjonen er tre ganger større i dag enn for 20 år siden og selskapet har investert hundretusener av dollar årlig i utviklingsprosjekter for å forbedre kvaliteten på druer og vin.

I Norge er hvitvinen Yarden Chardonnay 2007, produsert av Golan Heights Winery, å få tak i ved å bestille fra et hvilket som helst polutsalg. Christian Rivière i importfirmaet AMKA A/S, opplyser at det skal ta mindre enn en uke å få vinen på plass fra den dagen du legger inn bestilling, uansett på hvilket Vinmonopol du bestiller den utsøkte vinen.