Den israelske etterretningsorganisasjonen Mossad løfter nå et halvt århundres slør av hemmelighold, og åpner arkivet for å avdekke historien bak den legendariske 1960 arrestasjonen av nazistenes mesterhjerne Adolf Eichmann. De nye frigjorte dokumentene stilles ut i en utstilling kalt Operation Final, skriver telegrambyrået Associated Press. Utstillingen er organisert av en tidligere Mossad-offiser som ikke kan utgi sitt navn, og inneholder navn og dokumenter som førte til Eichmanns kidnapping i Argentina, og som ikke tidligere er gjort offentlig tilgjengelige. Utstillingen avslører nye detaljer som eksempelvis hvordan rettsmedisinsk sakkyndige identifiserte Eichmann på grunn av hans spesielle ører. Eichmann hadde ansvaret for gjennomføringen av Adolf Hitlers "endelige løsning", planen om å utrydde jødene i Europa. Seks millioner jøder ble drept av nazistene og deres allierte under andre verdenskrig. Mossad bragder blir vanligvis kun kjent når noe går galt. Denne utstillingen forteller en suksesshistorie, og tilbyr det mest omfattende bildematerialet hittil av den komplekse operasjonen som bidro til å forme etatens image på 60-tallet: Å bringe naziforbrytere for retten, skriver Associated Press. Utstillingen ble første gang vist i den israelske nasjonalforsamlingen Knesset, og viser nå i forskjellige israelske byer. Det israelske Holocaustmuseet, Yad Vasheim, i Jerusalem, lastet i november i fjor opptakene av rettssaken mot Holocaustarkitekten Adolf Eichmann til YouTube. httpv://www.youtube.com/watch?v=HFMi6BAqfyk httpv://www.youtube.com/watch?v=oFZno0pROCY

Den israelske etterretningsorganisasjonen Mossad løfter nå et halvt århundres slør av hemmelighold, og åpner arkivet for å avdekke historien bak den legendariske 1960 arrestasjonen av nazistenes mesterhjerne Adolf Eichmann. De nye frigjorte dokumentene stilles ut i en utstilling kalt Operation Final, skriver telegrambyrået Associated Press. Utstillingen er organisert av en tidligere Mossad-offiser som ikke kan utgi sitt navn, og inneholder navn og dokumenter som førte til Eichmanns kidnapping i Argentina, og som ikke tidligere er gjort offentlig tilgjengelige.

Utstillingen avslører nye detaljer som eksempelvis hvordan rettsmedisinsk sakkyndige identifiserte Eichmann på grunn av hans spesielle ører.

Eichmann hadde ansvaret for gjennomføringen av Adolf Hitlers “endelige løsning”, planen om å utrydde jødene i Europa. Seks millioner jøder ble drept av nazistene og deres allierte under andre verdenskrig.

Mossad bragder blir vanligvis kun kjent når noe går galt. Denne utstillingen forteller en suksesshistorie, og tilbyr det mest omfattende bildematerialet hittil av den komplekse operasjonen som bidro til å forme etatens image på 60-tallet: Å bringe naziforbrytere for retten, skriver Associated Press.

Utstillingen ble første gang vist i den israelske nasjonalforsamlingen Knesset, og viser nå i forskjellige israelske byer. Det israelske Holocaustmuseet, Yad Vasheim, i Jerusalem, lastet i november i fjor opptakene av rettssaken mot Holocaustarkitekten Adolf Eichmann til YouTube.