Israel Railways planlegger en større oppgradering som vil resultere i at de lokale togene i Israel vil beveger seg med en hastighet som nærmer seg europeiske standarder, melder Yedioth Ahronoth. Etter oppgraderingen vil tog på flere linjer komme opp i en hastighet på 200 kilometer i timen, noe som vil korte reisetiden betydelig. Transportminister Yisrael Katz instruerte Israel Railways til å forbedre hastigheten til tog i nye linjer under bygging til 160-200 km per time der det er mulig.  Utdatert infrastruktur gjør at israelske tog i dag normalt holder en fart på maksimalt 140 kilometer pr. time. Den nye linjen til den nordlige israelske byen Kiryat Shmona ved grensen til Libanon er planlagt å nå 300 km per time i løpet av det neste tiåret. Det nasjonale veiselskapet er ansvarlig for byggingen av den nye linjen til Kiryat Shmona. Med en hastighet på 300 kilometer pr. time vil reisetiden til Tel Aviv bli betydelig forkortet, skriver Ynet News. Den første strekningen som vil dra nytte av oppgraderingen er linjen mellom Tel Aviv og Beersheba, som er planlagt ferdig i mai, og en ny linje mellom Akko og Carmiel som er under bygging. Reisetiden mellom Tel Aviv og Beersheba forventes å bli kuttet ned til 52 minutter. 30 minutter mindre enn dagens reise.

Israel Railways planlegger en større oppgradering som vil resultere i at de lokale togene i Israel vil beveger seg med en hastighet som nærmer seg europeiske standarder, melder Yedioth Ahronoth. Etter oppgraderingen vil tog på flere linjer komme opp i en hastighet på 200 kilometer i timen, noe som vil korte reisetiden betydelig. Transportminister Yisrael Katz instruerte Israel Railways til å forbedre hastigheten til tog i nye linjer under bygging til 160-200 km per time der det er mulig.  Utdatert infrastruktur gjør at israelske tog i dag normalt holder en fart på maksimalt 140 kilometer pr. time.

Den nye linjen til den nordlige israelske byen Kiryat Shmona ved grensen til Libanon er planlagt å nå 300 km per time i løpet av det neste tiåret. Det nasjonale veiselskapet er ansvarlig for byggingen av den nye linjen til Kiryat Shmona. Med en hastighet på 300 kilometer pr. time vil reisetiden til Tel Aviv bli betydelig forkortet, skriver Ynet News.

Den første strekningen som vil dra nytte av oppgraderingen er linjen mellom Tel Aviv og Beersheba, som er planlagt ferdig i mai, og en ny linje mellom Akko og Carmiel som er under bygging. Reisetiden mellom Tel Aviv og Beersheba forventes å bli kuttet ned til 52 minutter. 30 minutter mindre enn dagens reise.