Daniel Shapiro, USAs ambassadør i Israel, har besøkt fabrikken som produserer panser-utstyr for amerikanske soldater. “Dette har vært avgjørende i å redde tusenvis av liv”, sier han til den israelske avisen Yedioth Aharonoth.Avisen  rapporterer at ambassadøren besøkte kibbutz Sasa i januar.. Her driver selskapet kibbutzselskapet Plasan produksjon av blant annet panserutstyr. Produkter fra denne kibbutzen har reddet utallige amerikanske liv i Irak og Afghanistan, skriver Miff.no. Pansring fra Israel er brukt i flertallet av den amerikanske hærens pansrede enheter. “Nylig besøkte jeg kibbutz Sasa, Plasans hjem. Plasan svarte på ropet om å beskytte amerikanske soldater i Irak og Afghanistan da de kunne trappe opp produksjonen av ekstra pansringsutstyr for Humveer og mine-motstandsdyktige kjøretøy. Dette panserutstyret har vært avgjørende i å redde tusenvis av amerikanske soldater, sjømenn, marinesoldater og soldater i flyvåpenet da de var opp i mot trusselen av IED- og RPG-angrep”, sa Shapiro på Herzliya-konferansen forrige torsdag. “Det er ikke en overdrivelse å si at tusenvis av amerikanske tjenestemenns liv har blitt reddet av arbeidet og teknologien som har blitt utviklet her”, konstaterte Shapiro. Under besøket til kibbutzen fikk Shapiro se mange takkebrev som Plasan har mottatt fra takknemlige amerikanske foreldre. Foreldrene mener det er takket være det israelske panserutstyret at barna deres er i live i dag, skriver Miff.no.. Plasan har til nå levert mer enn 8000 pansersett til amerikanske militærenheter i aktiv tjeneste forteller den amerikanske ambassaden i Tel Aviv. Israel er en verdensleder i panserteknologi og ambassadøren uttrykte sin takknemlighet kvaliteten Plasan leverer. Den amerikanske ambassaden i Tel Aviv kunne fortelle at ambassadøren så hele Plasans produksjonsutvalg på besøket. Plasan produserer blant annet reaktivt panser-utstyr, spesiallagde kjøretøy og kroppspanser. “Israel er et strategisk gode og partner med USA. Det som gjør oss allierte er den unike kombinasjonen av felles verdier og felles interesser. Vi har ingen bedre partner i Midtøsten, en strategisk kritisk og ustabil del av verden”, konstaterte Shapiro på Herzliya-konferansen. Ambassadøren roste israelere for å være nyskapende og fremtidstenkende. Han beskrev hvordan amerikanske firma ønsker å ta del i Israels suksess. “Når man ser på det blomstrende økonomiske samarbeidet vi har, spesielt i høyteknologi-sektoren, hvis vi ikke hadde en oppstartsnasjon her i Israel, ville vi være nødt til å finne den opp – for vår egen økonomis skyld. Praktisk talt ethvert amerikansk teknologisk firma har valgt å ha store senter for forskning og utvikling her i Israel for å ta av talentet og nyskapningen i den israelske arbeidskraften og deres oppstartskultur”, sa Shapiro. httpv://www.youtube.com/watch?v=FDlbOqEcYQ0  

Daniel Shapiro, USAs ambassadør i Israel, har besøkt fabrikken som produserer panser-utstyr for amerikanske soldater. “Dette har vært avgjørende i å redde tusenvis av liv”, sier han til den israelske avisen Yedioth Aharonoth.Avisen  rapporterer at ambassadøren besøkte kibbutz Sasa i januar.. Her driver selskapet kibbutzselskapet Plasan produksjon av blant annet panserutstyr. Produkter fra denne kibbutzen har reddet utallige amerikanske liv i Irak og Afghanistan, skriver Miff.no. Pansring fra Israel er brukt i flertallet av den amerikanske hærens pansrede enheter.

“Nylig besøkte jeg kibbutz Sasa, Plasans hjem. Plasan svarte på ropet om å beskytte amerikanske soldater i Irak og Afghanistan da de kunne trappe opp produksjonen av ekstra pansringsutstyr for Humveer og mine-motstandsdyktige kjøretøy. Dette panserutstyret har vært avgjørende i å redde tusenvis av amerikanske soldater, sjømenn, marinesoldater og soldater i flyvåpenet da de var opp i mot trusselen av IED- og RPG-angrep”, sa Shapiro på Herzliya-konferansen forrige torsdag.

“Det er ikke en overdrivelse å si at tusenvis av amerikanske tjenestemenns liv har blitt reddet av arbeidet og teknologien som har blitt utviklet her”, konstaterte Shapiro.

Under besøket til kibbutzen fikk Shapiro se mange takkebrev som Plasan har mottatt fra takknemlige amerikanske foreldre. Foreldrene mener det er takket være det israelske panserutstyret at barna deres er i live i dag, skriver Miff.no..

Plasan har til nå levert mer enn 8000 pansersett til amerikanske militærenheter i aktiv tjeneste forteller den amerikanske ambassaden i Tel Aviv. Israel er en verdensleder i panserteknologi og ambassadøren uttrykte sin takknemlighet kvaliteten Plasan leverer.

Den amerikanske ambassaden i Tel Aviv kunne fortelle at ambassadøren så hele Plasans produksjonsutvalg på besøket. Plasan produserer blant annet reaktivt panser-utstyr, spesiallagde kjøretøy og kroppspanser.

“Israel er et strategisk gode og partner med USA. Det som gjør oss allierte er den unike kombinasjonen av felles verdier og felles interesser. Vi har ingen bedre partner i Midtøsten, en strategisk kritisk og ustabil del av verden”, konstaterte Shapiro på Herzliya-konferansen.

Ambassadøren roste israelere for å være nyskapende og fremtidstenkende. Han beskrev hvordan amerikanske firma ønsker å ta del i Israels suksess.

“Når man ser på det blomstrende økonomiske samarbeidet vi har, spesielt i høyteknologi-sektoren, hvis vi ikke hadde en oppstartsnasjon her i Israel, ville vi være nødt til å finne den opp – for vår egen økonomis skyld. Praktisk talt ethvert amerikansk teknologisk firma har valgt å ha store senter for forskning og utvikling her i Israel for å ta av talentet og nyskapningen i den israelske arbeidskraften og deres oppstartskultur”, sa Shapiro.