Siden 2006 har Hatzalah drevet med livsreddende førstehjelp til mennesker over hele Israel. Hatzalahs 1700 frivillige rykket ut mer 112.500 ganger i året som gikk, 25.000 av disse var til mennesker som var i livsfare. De frivillige bor i hele landet, og blir kontaktet via mobilsøkeren de har på seg. Det tar kun mellom to og fire minutter fra oppringingen til Hatzalah er på stedet og begynner med førstehjelp. Hatzalah hjelper de som trenger det, uavhengig av kjønn, religion, nasjonalitet og alder, skriver miff.no. I 2010 åpnet Hatzalah for at også arabere kunne delta som frivillige for organisasjonen. Organisasjonen har dermed ikke bare blitt et krysningspunkt mellom sekulære og religiøse jøder, men også mellom jøder og arabere i Israel. Araberne er nå en del av redningsarbeidet, ikke bare mottakere av hjelpen, slik de var tidligere, skriver miff.no. En dokumentar sendt på Al Jazeera  gir et innblikk i livene til tre av de mange frivillige som jobber i Hatzalah, en jøde og to arabere. At den livsviktige behandlingen de kan gi den syke og at hjelpen kommer frem så fort som mulig er det viktigste sier de alle tre. Det spiller ingen rolle hvem den frivillige er, eller hvem den syke er. I det øyeblikket er det ikke snakk om jøder eller arabere, men om menneskeliv. httpv://www.youtube.com/watch?v=YiIA_35z4zM&feature=player_embedded  

Siden 2006 har Hatzalah drevet med livsreddende førstehjelp til mennesker over hele Israel. Hatzalahs 1700 frivillige rykket ut mer 112.500 ganger i året som gikk, 25.000 av disse var til mennesker som var i livsfare. De frivillige bor i hele landet, og blir kontaktet via mobilsøkeren de har på seg. Det tar kun mellom to og fire minutter fra oppringingen til Hatzalah er på stedet og begynner med førstehjelp. Hatzalah hjelper de som trenger det, uavhengig av kjønn, religion, nasjonalitet og alder, skriver miff.no.

I 2010 åpnet Hatzalah for at også arabere kunne delta som frivillige for organisasjonen. Organisasjonen har dermed ikke bare blitt et krysningspunkt mellom sekulære og religiøse jøder, men også mellom jøder og arabere i Israel. Araberne er nå en del av redningsarbeidet, ikke bare mottakere av hjelpen, slik de var tidligere, skriver miff.no.

En dokumentar sendt på Al Jazeera  gir et innblikk i livene til tre av de mange frivillige som jobber i Hatzalah, en jøde og to arabere. At den livsviktige behandlingen de kan gi den syke og at hjelpen kommer frem så fort som mulig er det viktigste sier de alle tre. Det spiller ingen rolle hvem den frivillige er, eller hvem den syke er. I det øyeblikket er det ikke snakk om jøder eller arabere, men om menneskeliv.