Benjamin Netanyahu argumenterte sterkt for den planlagte nye jernbanelinjen til den israelske havne- og badebyen Eilat da han åpnet forrige ukes regjeringsmøte, skriver Globes. «Eilat Railway vil bli en passasjerjernbane med en reisetid på to timer mellom Eilat og Tel Aviv,» sa statsministeren, men la til at den også vil være en jernbanelinje for forsendelse av varer fra Asia og Europa. Netanyahu mente at jernbanelinjen vil bidra ytterligere til å øke interessen for Israel i voksende økonomier som Kina og India, og at det derfor har strategisk betydning å bygge jernbanelinjen. "Denne jernbanelinjen er realiseringen av visjonen om å knytte opp Israel og å utvikle transportinfrastruktur nord fra Kiryat Shmona til Eilat, og la til at planene om ny jernbanelinje er gode nyheter for Eilat. «Den vil dramatisk påvirke Israel i de neste 50 årene,» sa han. Netanyahu sa at regjeringen vil trenge flere møter for å fullføre diskusjonen om å bygge jernbanen til Eilat. Det diskuteres tre alternativer: Enten å ta alle utgiftene på 7 milliarder shekel til å legge skinner og 30 milliarder shekel til togsett fra statsbudsjettene, å satse på et samarbeid med private firmaer slik det ble gjort da man bygget ny motorvei, eller et samarbeid med Kina. Det kinesiske alternativet er basert på en mulig avtale mellom de to statene om at jernbanelinjen skal bygges av et statlig kinesisk firma. Samferdselsdepartementet mener at en slik avtale vil gjøre behovet for et anbud unødvendig, skriver Globes. Mulighetene for å få det statlige kinesiske selskapet Kina Communications Construction Company til å bygge jernbanelinjen ble drøftet da den israelske samferdselsministeren nylig besøkte Kina. En kinesisk delegasjon er ventet til Israel i februar for å studere prosjektets detaljer. httpv://www.youtube.com/watch?v=UcyrnupkqkQ&feature=related httpv://www.youtube.com/watch?v=257isbHBEvg

Benjamin Netanyahu argumenterte sterkt for den planlagte nye jernbanelinjen til den israelske havne- og badebyen Eilat da han åpnet forrige ukes regjeringsmøte, skriver Globes. «Eilat Railway vil bli en passasjerjernbane med en reisetid på to timer mellom Eilat og Tel Aviv,» sa statsministeren, men la til at den også vil være en jernbanelinje for forsendelse av varer fra Asia og Europa. Netanyahu mente at jernbanelinjen vil bidra ytterligere til å øke interessen for Israel i voksende økonomier som Kina og India, og at det derfor har strategisk betydning å bygge jernbanelinjen.

“Denne jernbanelinjen er realiseringen av visjonen om å knytte opp Israel og å utvikle transportinfrastruktur nord fra Kiryat Shmona til Eilat, og la til at planene om ny jernbanelinje er gode nyheter for Eilat. «Den vil dramatisk påvirke Israel i de neste 50 årene,» sa han.

Netanyahu sa at regjeringen vil trenge flere møter for å fullføre diskusjonen om å bygge jernbanen til Eilat. Det diskuteres tre alternativer: Enten å ta alle utgiftene på 7 milliarder shekel til å legge skinner og 30 milliarder shekel til togsett fra statsbudsjettene, å satse på et samarbeid med private firmaer slik det ble gjort da man bygget ny motorvei, eller et samarbeid med Kina.

Det kinesiske alternativet er basert på en mulig avtale mellom de to statene om at jernbanelinjen skal bygges av et statlig kinesisk firma. Samferdselsdepartementet mener at en slik avtale vil gjøre behovet for et anbud unødvendig, skriver Globes. Mulighetene for å få det statlige kinesiske selskapet Kina Communications Construction Company til å bygge jernbanelinjen ble drøftet da den israelske samferdselsministeren nylig besøkte Kina. En kinesisk delegasjon er ventet til Israel i februar for å studere prosjektets detaljer.