En prisbelønt israelsk studentfilm laget med et budsjett på kun 800 dollar er blitt valgt til å vises på Sundance Film Festival, skriver Israel21c. Med et budsjett på kun 800 dollar har den israelske filmstudenten Adi Kutner bevist at det er historien som teller. Hennes 18-minutter korte, Barbie Blues, ble valgt til visning på den prestisjetunge Sundance Film Festival, som begynte forrige torsdag og avsluttes neste søndag, skriver nettstedet. Barbie Blues er en historie med en global appell. Det handler om Mika, en ensom tenåring som bor i Suburbia, og hennes nye nabo, Gershon. «Gjennom hennes møte med Gershon, oppdager Mika grensene for hennes femininitet og seksualitet for første gang», sier Kutner. Men like Barbie-dukker filmen er oppkalt etter, er hun en grunn og idealisert versjon av hva en kvinne skal være. "Det er en vanskelig grense når tenåringer går mellom voksen og barndom," sier Kutner til Israel21c, og bemerker at tenåringsjenter så ofte etterligner hva samfunnet forteller dem er "sexy" uten helt å forstå betydningen av deres oppførsel. "Jeg prøver ikke å si hvordan jenter bør og ikke bør handle. Filmen er ikke ment å gi svar, men å reise spørsmål om temaer som seksualitet og kontroll," sier den unge filmskaperen. Lokale kritikere i Israel har hyllet filmen. Det ble blant annet nylig tildelt første plass i kortfilmkategorien på Jerusalem International Film Festival. Filmskaperen sier hun er beæret over å få filmen vist på Sundance Film Festival og dermed anerkjent av den amerikanske uavhengige filmindustrien..» Sundance er en fantastisk scene for filmskapere som jobber utenfor Hollywood," sier hun. Barbie Blues er en av fire israelske filmer på årets festival, skriver Israel21c.  Kutners film vil ta del i kortfilmkonkurransen i konkurranse med 64 andre kortfilmer fra hele verden. Tre israelske dokumentarer konkurrerer i den offisielle World Documentary kategorien. Med bare 12 konkurrenter totalt er det en god sjanse for at en av dem vil vinne, mener Israel 21c.

En prisbelønt israelsk studentfilm laget med et budsjett på kun 800 dollar er blitt valgt til å vises på Sundance Film Festival, skriver Israel21c. Med et budsjett på kun 800 dollar har den israelske filmstudenten Adi Kutner bevist at det er historien som teller. Hennes 18-minutter korte, Barbie Blues, ble valgt til visning på den prestisjetunge Sundance Film Festival, som begynte forrige torsdag og avsluttes neste søndag, skriver nettstedet.

Barbie Blues er en historie med en global appell. Det handler om Mika, en ensom tenåring som bor i Suburbia, og hennes nye nabo, Gershon. «Gjennom hennes møte med Gershon, oppdager Mika grensene for hennes femininitet og seksualitet for første gang», sier Kutner. Men like Barbie-dukker filmen er oppkalt etter, er hun en grunn og idealisert versjon av hva en kvinne skal være.

“Det er en vanskelig grense når tenåringer går mellom voksen og barndom,” sier Kutner til Israel21c, og bemerker at tenåringsjenter så ofte etterligner hva samfunnet forteller dem er “sexy” uten helt å forstå betydningen av deres oppførsel. “Jeg prøver ikke å si hvordan jenter bør og ikke bør handle. Filmen er ikke ment å gi svar, men å reise spørsmål om temaer som seksualitet og kontroll,” sier den unge filmskaperen.

Lokale kritikere i Israel har hyllet filmen. Det ble blant annet nylig tildelt første plass i kortfilmkategorien på Jerusalem International Film Festival. Filmskaperen sier hun er beæret over å få filmen vist på Sundance Film Festival og dermed anerkjent av den amerikanske uavhengige filmindustrien..» Sundance er en fantastisk scene for filmskapere som jobber utenfor Hollywood,” sier hun.

Barbie Blues er en av fire israelske filmer på årets festival, skriver Israel21c.  Kutners film vil ta del i kortfilmkonkurransen i konkurranse med 64 andre kortfilmer fra hele verden. Tre israelske dokumentarer konkurrerer i den offisielle World Documentary kategorien. Med bare 12 konkurrenter totalt er det en god sjanse for at en av dem vil vinne, mener Israel 21c.