På grunn av den pågående omveltning i Midtøsten og potensielle forsinkelser til eksisterende innkjøpsplaner, vurderer det israelske forsvaret nå muligheten for å kjøpe jagerfly og annet militært utstyr som er brukt av USAs militære i Irak. Fordelen ved å kjøpe militært utstyr brukt av USA i Irak er prisen som trolig vil bli dramatisk lavere enn å kjøpe samme utstyr nytt. Israels bekymring er at leveringsdatoen for sitt første parti med 20 F-35 Joint Strike Fighters vil bli forsinket i forhold til den foreløpige avtalen om levering innen 2017. En rekke rapporter som nylig kom ut fra Pentagon forteller om potensielle problemer med utviklingen av flyet og mulighet for at produksjonsplanene vil bli bremset ned, melder israelsk TV. httpv://www.youtube.com/watch?v=nWzoaEoXR1I

På grunn av den pågående omveltning i Midtøsten og potensielle forsinkelser til eksisterende innkjøpsplaner, vurderer det israelske forsvaret nå muligheten for å kjøpe jagerfly og annet militært utstyr som er brukt av USAs militære i Irak. Fordelen ved å kjøpe militært utstyr brukt av USA i Irak er prisen som trolig vil bli dramatisk lavere enn å kjøpe samme utstyr nytt. Israels bekymring er at leveringsdatoen for sitt første parti med 20 F-35 Joint Strike Fighters vil bli forsinket i forhold til den foreløpige avtalen om levering innen 2017.

En rekke rapporter som nylig kom ut fra Pentagon forteller om potensielle problemer med utviklingen av flyet og mulighet for at produksjonsplanene vil bli bremset ned, melder israelsk TV.