Israelske medisinske forskere sier de har utviklet en ny teknikk for sprengning av kreftsvulster fra innsiden og ut, noe som reduserer risikoen for at sykdommen kommer tilbake etter behandling. Professorene Yona Keisari og Itzhak Kelson ved universitetet i Tel Aviv er i ferd med å starte kliniske studier av et pin-sized radioaktivt implantat.  I motsetning til konvensjonell strålebehandling, som bombarderer kroppen med gammastråler fra utsiden, arbeider disse strålene fra innsiden, skriver telegrambyrået AFP. "Det er som en klasebombe - i stedet for å detonere på ett punkt, sprer atomene seg kontinuerlig og sender ut alfapartikler ved økende avstander," sier professorene. Universitetet sier at prosessen tar ca. 10 dager og etterlater seg bare ikke-radioaktive og ikke-giftige mengder av bly. "Ikke bare er kreftcellene mer pålitelig ødelagt, men i de fleste tilfeller utvikler kroppen immunitet mot retur av svulsten," heter det i en uttalelse fra universitetet. Forskerne sier de har hatt gode resultater med mange typer krefttyper, inkludert lunge, bukspyttkjertel, tykktarm, bryst og hjernesvulster."    

Israelske medisinske forskere sier de har utviklet en ny teknikk for sprengning av kreftsvulster fra innsiden og ut, noe som reduserer risikoen for at sykdommen kommer tilbake etter behandling. Professorene Yona Keisari og Itzhak Kelson ved universitetet i Tel Aviv er i ferd med å starte kliniske studier av et pin-sized radioaktivt implantat.  I motsetning til konvensjonell strålebehandling, som bombarderer kroppen med gammastråler fra utsiden, arbeider disse strålene fra innsiden, skriver telegrambyrået AFP.

“Det er som en klasebombe – i stedet for å detonere på ett punkt, sprer atomene seg kontinuerlig og sender ut alfapartikler ved økende avstander,” sier professorene. Universitetet sier at prosessen tar ca. 10 dager og etterlater seg bare ikke-radioaktive og ikke-giftige mengder av bly. “Ikke bare er kreftcellene mer pålitelig ødelagt, men i de fleste tilfeller utvikler kroppen immunitet mot retur av svulsten,” heter det i en uttalelse fra universitetet.

Forskerne sier de har hatt gode resultater med mange typer krefttyper, inkludert lunge, bukspyttkjertel, tykktarm, bryst og hjernesvulster.”