Israels president Shimon Peres er nylig blitt utgiver av en online daglig nyhetsavis, Shimon Post, skriver Ynet News. Den daglige utgaven har en ganske bred distribusjon og omfatter artikler publisert av verdens ledende medier på økonomi og politikk. Avisen fungerende redaktør er presidentens advokat, Avi Gil, en tidligere direktør i det israelske utenriksdepartementet. Gil, som regnes som et vandrende leksikon, våkner opp i de små timer på natten og leser verdens viktigste aviser og nettsteder på jakt etter interessante og spesielle nyhetsartikler, skriver Ynet News. Hver dag nedlaster han syv utvalgte artikler på en fil med en Peres tegneserie på toppen, for det meste relatert til aktuelle saker. 10. desember, for eksempel, hadde Shimon Post en tegneserie av Peres kledd som en mor med en baby tegnet som Irans president Mahmoud Ahmadinejad i en supermarkedstralle. 11 desember hadde nettavisen en tegneserie av den svenske kongens utdeling av Nobels fredspris til fem jøder sammen med en applauderende Peres. Andre artikler de samme dagene inkluderte en rapport fra avisen Daily Beast om at Storbritannia nektet å delta i nye eurosonen, en atlantisk artikkel om Det muslimske brorskap som er i ferd med å overta makten i Egypt, og en historie fra det israelske utenriksdepartementet om Russlands statsminister Vladimir Putin. Avisens abonnenter omfatter seniortjenestemenn i det hvite hus, ministere, Knesset-medlemmer, EU-tjenestemenn, palestinske ledere, israelske avisredaktører og presidentens medarbeidere. The No 1 abonnent er, naturligvis, Shimon Peres. Hver dag når han våkner klokken fire om morgenen leser han den nye utgaven av Shimon Post. "Det er den beste etterretningen i verden," sier han til Ynet News. "Jeg kan ikke starte dagen min uten den."

Israels president Shimon Peres er nylig blitt utgiver av en online daglig nyhetsavis, Shimon Post, skriver Ynet News. Den daglige utgaven har en ganske bred distribusjon og omfatter artikler publisert av verdens ledende medier på økonomi og politikk. Avisen fungerende redaktør er presidentens advokat, Avi Gil, en tidligere direktør i det israelske utenriksdepartementet. Gil, som regnes som et vandrende leksikon, våkner opp i de små timer på natten og leser verdens viktigste aviser og nettsteder på jakt etter interessante og spesielle nyhetsartikler, skriver Ynet News.

Hver dag nedlaster han syv utvalgte artikler på en fil med en Peres tegneserie på toppen, for det meste relatert til aktuelle saker. 10. desember, for eksempel, hadde Shimon Post en tegneserie av Peres kledd som en mor med en baby tegnet som Irans president Mahmoud Ahmadinejad i en supermarkedstralle. 11 desember hadde nettavisen en tegneserie av den svenske kongens utdeling av Nobels fredspris til fem jøder sammen med en applauderende Peres.

Andre artikler de samme dagene inkluderte en rapport fra avisen Daily Beast om at Storbritannia nektet å delta i nye eurosonen, en atlantisk artikkel om Det muslimske brorskap som er i ferd med å overta makten i Egypt, og en historie fra det israelske utenriksdepartementet om Russlands statsminister Vladimir Putin.

Avisens abonnenter omfatter seniortjenestemenn i det hvite hus, ministere, Knesset-medlemmer, EU-tjenestemenn, palestinske ledere, israelske avisredaktører og presidentens medarbeidere. The No 1 abonnent er, naturligvis, Shimon Peres. Hver dag når han våkner klokken fire om morgenen leser han den nye utgaven av Shimon Post. “Det er den beste etterretningen i verden,” sier han til Ynet News. “Jeg kan ikke starte dagen min uten den.”