Julen er en god tid for palestinerne i Betlehem. I år ventes ny turistrekord til byen. 1,5 millioner turisten vil sannsynligvis har besøkt Jesus fødeby før året er slutt. I fjor var besøkstallet på 1,1 millioner. Også det var ny rekord, hele 60 prosent høyere enn i 2009. 90 000 av turistene til Betlehem i fjor kom i løpet av julehøytiden. Betlehem har 22 000 innbyggere. I julen er hotellene fulle, og antall mennesker i byen er 400 prosent høyere enn normalt. Turistene er forventet å legge igjen rundt 250 millioner dollar i byen i løpet av julen. Det utgjør 15 prosent av byens årlige bruttonasjonalprodukt, melder den israelske sivile administrasjonen for de okkuperte områdene. Økningen i turiststrømmen til Israel og de palestinske områdene, først og fremst Betlehem,  er kommet samtidig med at antall terrorangrep i Israel er redusert, mye på grunn av byggingen av sikkerhetsgjerdet. Det har gitt palestinerne bedre økonomiske vilkår de siste årene. httpv://www.youtube.com/watch?v=q0mepCO-zl0 httpv://www.youtube.com/watch?v=jyPMDD8fGeA

Julen er en god tid for palestinerne i Betlehem. I år ventes ny turistrekord til byen. 1,5 millioner turisten vil sannsynligvis har besøkt Jesus fødeby før året er slutt. I fjor var besøkstallet på 1,1 millioner. Også det var ny rekord, hele 60 prosent høyere enn i 2009. 90 000 av turistene til Betlehem i fjor kom i løpet av julehøytiden. Betlehem har 22 000 innbyggere. I julen er hotellene fulle, og antall mennesker i byen er 400 prosent høyere enn normalt. Turistene er forventet å legge igjen rundt 250 millioner dollar i byen i løpet av julen. Det utgjør 15 prosent av byens årlige bruttonasjonalprodukt, melder den israelske sivile administrasjonen for de okkuperte områdene.

Økningen i turiststrømmen til Israel og de palestinske områdene, først og fremst Betlehem,  er kommet samtidig med at antall terrorangrep i Israel er redusert, mye på grunn av byggingen av sikkerhetsgjerdet. Det har gitt palestinerne bedre økonomiske vilkår de siste årene.