Hildegunn Hansen er presse- og informasjonsansvarlig ved den israelske ambassaden i Oslo. Hun har sett nærmere på hvilke navn som er mest populære i Israel fortiden. Mens Muhammed er det mest populære navnet å døpe gutter i Oslo, er Noam, som betyr hygge/ro, det mest populære guttenavnet å gi nyfødte gutter i Israel. Noa er det mest populære jentenavnet, skriver hun på sin netblogg.  I likhet med i Norge er bibelske navn populære, men dette kan også forklares med en stor religiøs befolkning som generelt får mange barn. Alle gjerne med bibelske navn, skriver hun.  Ellers er det korte navn som gjelder. Navn på én eller to stavelser. E"t av de mest vanlige navnene i Israel er f.eks. Tal, som brukes både for jenter og gutter. Og det er et annet israelsk fenomen: Man tar det ikke så nøye om det er guttenavn eller jentenavn, bare det er pent Navnet skal heller ikke bare klinge pent og ha positive assosiasjoner. Navnets betydning er nemlig også veldig viktig, og for mange også navnets numeriske verdi (hver hebraiske bokstav har nemlig en tallverdi)», skriver hun. De mest populære jentenavnene i 2010 var Noa (bibelsk), Shira (dikt), Maya (vann), Tamar (bibelsk),  Yael (bibelsk), Talia (dugg; lam), Ronny (min glede), Sarah (bibelsk), Noya (skjønnhet) og Michal (bibelsk). Og de mest populære guttenavnene var Noam (hygge, ro), Itay (bibelsk), Ori (mitt lys), Yehonatan (variant av Jonatan; bibelsk), Daniel (bibelsk), David (bibelsk),  Ariel (bibelsk), Ido (bibelsk), Yosef (bibelsk), og Itamar (bibelsk).

Hildegunn Hansen er presse- og informasjonsansvarlig ved den israelske ambassaden i Oslo. Hun har sett nærmere på hvilke navn som er mest populære i Israel fortiden. Mens Muhammed er det mest populære navnet å døpe gutter i Oslo, er Noam, som betyr hygge/ro, det mest populære guttenavnet å gi nyfødte gutter i Israel. Noa er det mest populære jentenavnet, skriver hun på sin netblogg.  I likhet med i Norge er bibelske navn populære, men dette kan også forklares med en stor religiøs befolkning som generelt får mange barn. Alle gjerne med bibelske navn, skriver hun.  Ellers er det korte navn som gjelder. Navn på én eller to stavelser.

E”t av de mest vanlige navnene i Israel er f.eks. Tal, som brukes både for jenter og gutter. Og det er et annet israelsk fenomen: Man tar det ikke så nøye om det er guttenavn eller jentenavn, bare det er pent Navnet skal heller ikke bare klinge pent og ha positive assosiasjoner. Navnets betydning er nemlig også veldig viktig, og for mange også navnets numeriske verdi (hver hebraiske bokstav har nemlig en tallverdi)», skriver hun.

De mest populære jentenavnene i 2010 var Noa (bibelsk), Shira (dikt), Maya (vann), Tamar (bibelsk),  Yael (bibelsk), Talia (dugg; lam), Ronny (min glede), Sarah (bibelsk), Noya (skjønnhet) og Michal (bibelsk).

Og de mest populære guttenavnene var Noam (hygge, ro), Itay (bibelsk), Ori (mitt lys), Yehonatan (variant av Jonatan; bibelsk), Daniel (bibelsk), David (bibelsk),  Ariel (bibelsk), Ido (bibelsk), Yosef (bibelsk), og Itamar (bibelsk).