Den etiopiske innvandreren til Israel, Ayala Mandria, 20, klarte ikke å stå på sine to føtter før hun ankom Beit Levinstein Rehabilitation Center i Raanana. Mandria ble født i Etiopia og har hatt poliomyelitt og ALS siden barndommen. For å flytte seg var hun tvunget til å lene seg på krykker og stoler. "Behandling eller en rullestol var uaktuelt. Det var ingen penger," sier hun. "Jeg var sjalu på mine venner som gikk på skolen mens jeg alltid holdt meg hjemme. Jeg følte jeg var alene i verden." Nå er det imidlertid slutt på problemene, skriver Ynet News. For fem måneder siden emigrerte Mandria til Israel med sin familie. "Foreldrene mine sa alltid til meg at i Israel ville jeg stå på mine føtter," sier hun. Og hun visste ikke hvor rett de hadde. Ved sin ankomst ble Mandria sendt til Beit Levinstein Rehabilitation Center, og bare tre måneder etter oppstart av behandlingen kan hun allerede sees løpende rundt på gresset, skriver avisen. "Det er en fantastisk og sjelden suksesshistorie," sier Hannah Schneider, den ortopediske sjefpsykoterapeuten. “Vi startet fra scratch, det var som å jobbe med en baby," forteller Friedman, en overlege ved senteret.  Og hvordan føles det for en voksen å stå på begge føttene for første gang?  "Plutselig virket gulvet veldig langt. Det var skummelt," sier Mandria sier. "Nå føler jeg at jeg kan gjøre noe."  

Den etiopiske innvandreren til Israel, Ayala Mandria, 20, klarte ikke å stå på sine to føtter før hun ankom Beit Levinstein Rehabilitation Center i Raanana. Mandria ble født i Etiopia og har hatt poliomyelitt og ALS siden barndommen. For å flytte seg var hun tvunget til å lene seg på krykker og stoler. “Behandling eller en rullestol var uaktuelt. Det var ingen penger,” sier hun.

“Jeg var sjalu på mine venner som gikk på skolen mens jeg alltid holdt meg hjemme. Jeg følte jeg var alene i verden.” Nå er det imidlertid slutt på problemene, skriver Ynet News.

For fem måneder siden emigrerte Mandria til Israel med sin familie. “Foreldrene mine sa alltid til meg at i Israel ville jeg stå på mine føtter,” sier hun. Og hun visste ikke hvor rett de hadde. Ved sin ankomst ble Mandria sendt til Beit Levinstein Rehabilitation Center, og bare tre måneder etter oppstart av behandlingen kan hun allerede sees løpende rundt på gresset, skriver avisen. “Det er en fantastisk og sjelden suksesshistorie,” sier Hannah Schneider, den ortopediske sjefpsykoterapeuten.

“Vi startet fra scratch, det var som å jobbe med en baby,” forteller Friedman, en overlege ved senteret.  Og hvordan føles det for en voksen å stå på begge føttene for første gang?  “Plutselig virket gulvet veldig langt. Det var skummelt,” sier Mandria sier. “Nå føler jeg at jeg kan gjøre noe.”