En av de største høyteknologisuksesshistoriene i Israel er uten tvil Orbit Communications. Orbit er ikke akkurat en start-up, men selskapet fungerer i et område som er veldig «up og coming», nemlig satellittkommunikasjon, sporingssystemer og lydstyringssystemer for luftbårne, marine og bakkefartøyer, både kommersielle og militære applikasjoner, skriver Arutz Sheva. Selskapet er uten tvil et av verdens ledende innen satellittkommunikasjon, og presenterer nyheter om en ny avtale eller salg nesten daglig. Her, for eksempel, er noen av selskapets kunngjøringer for november: I en avtale på 4,5 millioner dollar vil Orbit gi vedlikehold og oppgraderingstjenester for satellitter installert på skip tilhørende marinen til et ledende europeisk land; Orbit vil gi digitale kommunikasjonssystemer for satellitter for gruveselskapet Sierra Nevada; Orbit vil gi lignende systemer for Embraer, en av de største flyprodusenter i verden, og så videre. Alle Orbits utviklingsarbeider er utført i Israel, for det meste ved selskapets hovedkvarter i Netanya. Forrige uke annonserte Orbit at det har tatt fatt på en spennende ny venture: å levere neste generasjons VSAT (Very Small Aperture Terminal) satellitt-systemer til bruk for høyhastighetstog. Systemene er ment å erstatte vanlige trådløse 3G-systemer, slik at passasjerene får et høyt nivå på nettsurfing om bord på toget, noe som kan oppmuntre flere pendlere til å forlate bilen og ta toget. Orbit har også gjort en avtale med det franske nasjonale jernbaneselskapet SNCF, for levering av nye systemer som i følge Arutz Sheva vil kunne dra nytte av de nye Ka-Band satellittsystemene, som lover en langt raskere surfingopplevelse. Nylig har flere Ka-Band satellitter blitt lansert over hele Europa, og systemet dekker nå Europa. De fleste eksperter mener at Ka-Band er fremtiden for satellittkommunikasjon på grunn av sin hastighetsfordel fremfor dagens Ku-Band systemer. "Vi er svært glade for at en veterankunde har gitt oss ansvaret for å utvikle verdens første system som bruker VSAT systemer basert på Ka-Band-teknologi, som skal brukes for høyhastighetstog. Ka-Band er forventet å være banebrytende teknologi for satellittkommunikasjon, og vi ser vår deltakelse i prosjektet som sertifisering av vår ledende rolle i satellitt-teknologi, "sier selskapets administrerende direktør Avi Cohen.

En av de største høyteknologisuksesshistoriene i Israel er uten tvil Orbit Communications. Orbit er ikke akkurat en start-up, men selskapet fungerer i et område som er veldig «up og coming», nemlig satellittkommunikasjon, sporingssystemer og lydstyringssystemer for luftbårne, marine og bakkefartøyer, både kommersielle og militære applikasjoner, skriver Arutz Sheva. Selskapet er uten tvil et av verdens ledende innen satellittkommunikasjon, og presenterer nyheter om en ny avtale eller salg nesten daglig.

Her, for eksempel, er noen av selskapets kunngjøringer for november: I en avtale på 4,5 millioner dollar vil Orbit gi vedlikehold og oppgraderingstjenester for satellitter installert på skip tilhørende marinen til et ledende europeisk land; Orbit vil gi digitale kommunikasjonssystemer for satellitter for gruveselskapet Sierra Nevada; Orbit vil gi lignende systemer for Embraer, en av de største flyprodusenter i verden, og så videre. Alle Orbits utviklingsarbeider er utført i Israel, for det meste ved selskapets hovedkvarter i Netanya.

Forrige uke annonserte Orbit at det har tatt fatt på en spennende ny venture: å levere neste generasjons VSAT (Very Small Aperture Terminal) satellitt-systemer til bruk for høyhastighetstog. Systemene er ment å erstatte vanlige trådløse 3G-systemer, slik at passasjerene får et høyt nivå på nettsurfing om bord på toget, noe som kan oppmuntre flere pendlere til å forlate bilen og ta toget.

Orbit har også gjort en avtale med det franske nasjonale jernbaneselskapet SNCF, for levering av nye systemer som i følge Arutz Sheva vil kunne dra nytte av de nye Ka-Band satellittsystemene, som lover en langt raskere surfingopplevelse. Nylig har flere Ka-Band satellitter blitt lansert over hele Europa, og systemet dekker nå Europa. De fleste eksperter mener at Ka-Band er fremtiden for satellittkommunikasjon på grunn av sin hastighetsfordel fremfor dagens Ku-Band systemer.

“Vi er svært glade for at en veterankunde har gitt oss ansvaret for å utvikle verdens første system som bruker VSAT systemer basert på Ka-Band-teknologi, som skal brukes for høyhastighetstog. Ka-Band er forventet å være banebrytende teknologi for satellittkommunikasjon, og vi ser vår deltakelse i prosjektet som sertifisering av vår ledende rolle i satellitt-teknologi, “sier selskapets administrerende direktør Avi Cohen.