Foto: Johnny SyvertsenKirkeminister Rigmor Aasrud skal uka før jul besøke Jerusalem. Der skal hun blant annet møte religiøse ledere både på israelsk og palestinsk side. Hun skal se nærmere på den norske kirkes internasjonale arbeid og besøke de tradisjonelle pilegrimsmålene. Aasrud skal også åpne en utstilling med Håkon Gullvåg og være tilstede på konsert med Trondheim Solistene, melder hennes departement på regjeringens hjemmeside. «Jeg ser fram til å besøke Jerusalem for første gang. Det er viktig for meg å ha dialog med både religiøse og politiske ledere på begge sider. Den norske kirke har mye spennende internasjonalt arbeid, som jeg gleder meg til å se og få nærmere kunnskap om», sier Rigmor Aasrud. Med på statsrådens reise er også prost Trond Bakkevig, som har hatt et særskilt oppdrag med å skape religiøs dialog i Jerusalem. På oppdrag for Mellomkirkelig råd, og i samarbeid med Utenriksdepartementet, har han opparbeidet seg verdifull erfaring om hva som er viktig i global sammenheng når det kommer til samtaler om religion. Kirkeministeren har program i Jerusalem fra torsdag 15. desember til mandag 19. desember. Fra programmet ellers kan nevnes: - Møter med en rekke religiøse ledere. - Møte med den israelske religionsministeren. - Møte med den palestinske religionsministeren. - Besøk til Hebron og blant annet få nærmere informasjon om ledsagerprogrammet i regi av Kirkenes Verdensråd. - Besøk til tradisjonelle pilegrimsmål og hellige steder. Fredag 16. desember åpner Aasrud Håkon Gullvågs utstilling i Augusta Victoria-kirken i Jerusalem. Senere på kvelden er det konsert med Trondheim Solistene i samme kirke.

Foto: Johnny Syvertsen

Kirkeminister Rigmor Aasrud skal uka før jul besøke Jerusalem. Der skal hun blant annet møte religiøse ledere både på israelsk og palestinsk side. Hun skal se nærmere på den norske kirkes internasjonale arbeid og besøke de tradisjonelle pilegrimsmålene. Aasrud skal også åpne en utstilling med Håkon Gullvåg og være tilstede på konsert med Trondheim Solistene, melder hennes departement på regjeringens hjemmeside. «Jeg ser fram til å besøke Jerusalem for første gang. Det er viktig for meg å ha dialog med både religiøse og politiske ledere på begge sider. Den norske kirke har mye spennende internasjonalt arbeid, som jeg gleder meg til å se og få nærmere kunnskap om», sier Rigmor Aasrud.

Med på statsrådens reise er også prost Trond Bakkevig, som har hatt et særskilt oppdrag med å skape religiøs dialog i Jerusalem. På oppdrag for Mellomkirkelig råd, og i samarbeid med Utenriksdepartementet, har han opparbeidet seg verdifull erfaring om hva som er viktig i global sammenheng når det kommer til samtaler om religion.

Kirkeministeren har program i Jerusalem fra torsdag 15. desember til mandag 19. desember.

Fra programmet ellers kan nevnes:
– Møter med en rekke religiøse ledere.
– Møte med den israelske religionsministeren.
– Møte med den palestinske religionsministeren.
– Besøk til Hebron og blant annet få nærmere informasjon om ledsagerprogrammet i regi av Kirkenes Verdensråd.
– Besøk til tradisjonelle pilegrimsmål og hellige steder.

Fredag 16. desember åpner Aasrud Håkon Gullvågs utstilling i Augusta Victoria-kirken i Jerusalem. Senere på kvelden er det konsert med Trondheim Solistene i samme kirke.