Maya Samuels (18) i den nordlige kibbutzen Yesod Hama'ala, er så begeistret at hun har hatt problemer med å sove i de siste dagene, skriver Ynet News. Samuels, som ble uteksaminert fra Har Veguy High School i Kibbutz Dafna fjor sommer, er nemlig blitt valgt til å representere Israel i en samling av unge forskere fra hele verden, som vil presentere sitt forskningsarbeid for årets nobelprisvinnere.Hun er invitert til arrangementet takket være en unik metode som hun har utviklet for å hindre maling fra falming. Denne oppdagelsen bærer viktige implikasjoner innen kunst, tekstil, til farging av utvendige overflater. Samuels utførte forskningen under veiledning av Prof Giora Ritbo, som en del av sine studier ved Science Education Center for Youth ved Tel Hai College. Hennes oppdagelse ble valgt ut blant 76 semesteroppgaver av israelske studenter ved Davidson Institute ved Weizman Institute of Science. 18 år gamle Maya Samuels vil bli med 23 fremragende unge forskere fra hele verden, som er valgt til å presentere sitt arbeid til nobelprisvinnere. Samuels fikk ideen til studien etter å ha lest at i Mellom-Amerika i det sjette århundre ble leiresteiner brukt til å male gjenstander. Arkeologer som fant disse elementene i utgravninger oppdaget at leiren hadde opprettholdt sin opprinnelige farge. Samuels besluttet å kombinere leire med organisk maling, i håp om at det ville løse misfargingsproblemet. "Det hele startet da min skole besluttet å ikke åpne en kjemiklasse for 10. klasse, etter at bare to studenter uttrykt interesse for området. Jeg studerte fysikk og informatikk, og besluttet å ta kjemitimer på Science Education Center for Youth ved Tel Hai College. "Jeg var fascinert av dette feltet, og valgte å bruke det til min semesteroppgave. Misfarging er et alvorlig problem i malingsindustrien. Fargen blekner på grunn av en fotokjemisk reaksjon skapt av lys. Mitt arbeid oppdaget en løsning på problemet ved å koble maling til leiremineraler». "Når jeg søkte på konkurransen jeg trodde ikke jeg ville vinne," sier Samuels, "men jeg sa til meg selv at dette var en utmerket anledning til å presentere mitt arbeid til forskere. Seremonien i Stockholm vil være en god mulighet til å møte mennesker fra hele verden som er involvert i forskning, og det vil trolig være en fascinerende kulturell opplevelse. Dette vil være første gang jeg snakker til et så stort publikum, og jeg litt spent. "

Maya Samuels (18) i den nordlige kibbutzen Yesod Hama’ala, er så begeistret at hun har hatt problemer med å sove i de siste dagene, skriver Ynet News. Samuels, som ble uteksaminert fra Har Veguy High School i Kibbutz Dafna fjor sommer, er nemlig blitt valgt til å representere Israel i en samling av unge forskere fra hele verden, som vil presentere sitt forskningsarbeid for årets nobelprisvinnere.Hun er invitert til arrangementet takket være en unik metode som hun har utviklet for å hindre maling fra falming. Denne oppdagelsen bærer viktige implikasjoner innen kunst, tekstil, til farging av utvendige overflater.

Samuels utførte forskningen under veiledning av Prof Giora Ritbo, som en del av sine studier ved Science Education Center for Youth ved Tel Hai College. Hennes oppdagelse ble valgt ut blant 76 semesteroppgaver av israelske studenter ved Davidson Institute ved Weizman Institute of Science.

18 år gamle Maya Samuels vil bli med 23 fremragende unge forskere fra hele verden, som er valgt til å presentere sitt arbeid til nobelprisvinnere.

Samuels fikk ideen til studien etter å ha lest at i Mellom-Amerika i det sjette århundre ble leiresteiner brukt til å male gjenstander. Arkeologer som fant disse elementene i utgravninger oppdaget at leiren hadde opprettholdt sin opprinnelige farge. Samuels besluttet å kombinere leire med organisk maling, i håp om at det ville løse misfargingsproblemet.

“Det hele startet da min skole besluttet å ikke åpne en kjemiklasse for 10. klasse, etter at bare to studenter uttrykt interesse for området. Jeg studerte fysikk og informatikk, og besluttet å ta kjemitimer på Science Education Center for Youth ved Tel Hai College. “Jeg var fascinert av dette feltet, og valgte å bruke det til min semesteroppgave. Misfarging er et alvorlig problem i malingsindustrien. Fargen blekner på grunn av en fotokjemisk reaksjon skapt av lys. Mitt arbeid oppdaget en løsning på problemet ved å koble maling til leiremineraler».

“Når jeg søkte på konkurransen jeg trodde ikke jeg ville vinne,” sier Samuels, “men jeg sa til meg selv at dette var en utmerket anledning til å presentere mitt arbeid til forskere. Seremonien i Stockholm vil være en god mulighet til å møte mennesker fra hele verden som er involvert i forskning, og det vil trolig være en fascinerende kulturell opplevelse. Dette vil være første gang jeg snakker til et så stort publikum, og jeg litt spent. “