Et lite gjestehus i gamlebyen i Nasaret, som har vært i drift i et ombygd arabisk herskapshus siden 2005, vant nylig en pris på en internasjonal turistmesse i London. Hotellet Fauzi Azar Inn ble gitt topp anerkjennelse i kategorien "beste overnatting i lokalsamfunn" på Responsible Tourism Awards konkurranse, sponset av Virgin Holidays, skriver Haaretz. Fauzi Azar Inn ble etablert av en ung jødisk israeler, Maoz Inon fra Binyamina. Han har initiert andre turistprosjekter i Galilea også, blant annet Jesus Trail, en tursti som fører fra Nasaret til Genesaretsjøen, skriver avisen. Fauzi Azar Inn har 14 gjesterom samt flere store balkonger og fargerikt malte tak. Gjestehusets manager, Suraida Shomar-Nasser, som er barnebarn av Fauzi Azar, den opprinnelige eieren av den 200 år gamle huset, mottok prisen på vegne av hotellet under en seremoni i London. “Det faktum at vi gjenåpnet huset som hadde stått stengt i flere tiår er et viktig bidrag," sier  Shomar-Nasser. "Inntil da hadde vi vært redd for å gå inn i gamlebyen i Nasaret. Området der huset ligger, nær Nasarets marked, hadde blitt betraktet som farlig og ubehagelig. Åpningen brakte oss tilbake til Old City. Nå bor hele personalet som jobber her i området rundt markedet. Vi kjøper maten, krydder, duker og forsyninger i Nasarets marked. " "Vi sponser flere kurs og underviser nabolagets beboere i engelsk," sier hun. "Hver søndag er det aktiviteter for barna i nabolaget, og vi arrangerer gratis guidede turer på arabisk, engelsk og hebraisk i Nasarets markedsområde. Fordi vi jobber her og tiltrekker turister, investerer vi også mye  innsats i renslighet i nabolaget. " Hun erkjenner at publikum på London prisutdelingen kanskje ikke har satt pris på kompleksiteten av at en jødisk israeler etablerer et gjestehus i et arabisk hjem i samarbeid med en kristen arabisk familie i en by som Nasaret.

Et lite gjestehus i gamlebyen i Nasaret, som har vært i drift i et ombygd arabisk herskapshus siden 2005, vant nylig en pris på en internasjonal turistmesse i London. Hotellet Fauzi Azar Inn ble gitt topp anerkjennelse i kategorien “beste overnatting i lokalsamfunn” på Responsible Tourism Awards konkurranse, sponset av Virgin Holidays, skriver Haaretz. Fauzi Azar Inn ble etablert av en ung jødisk israeler, Maoz Inon fra Binyamina. Han har initiert andre turistprosjekter i Galilea også, blant annet Jesus Trail, en tursti som fører fra Nasaret til Genesaretsjøen, skriver avisen.

Fauzi Azar Inn har 14 gjesterom samt flere store balkonger og fargerikt malte tak. Gjestehusets manager, Suraida Shomar-Nasser, som er barnebarn av Fauzi Azar, den opprinnelige eieren av den 200 år gamle huset, mottok prisen på vegne av hotellet under en seremoni i London.

“Det faktum at vi gjenåpnet huset som hadde stått stengt i flere tiår er et viktig bidrag,” sier  Shomar-Nasser. “Inntil da hadde vi vært redd for å gå inn i gamlebyen i Nasaret. Området der huset ligger, nær Nasarets marked, hadde blitt betraktet som farlig og ubehagelig. Åpningen brakte oss tilbake til Old City. Nå bor hele personalet som jobber her i området rundt markedet. Vi kjøper maten, krydder, duker og forsyninger i Nasarets marked. ”

“Vi sponser flere kurs og underviser nabolagets beboere i engelsk,” sier hun. “Hver søndag er det aktiviteter for barna i nabolaget, og vi arrangerer gratis guidede turer på arabisk, engelsk og hebraisk i Nasarets markedsområde. Fordi vi jobber her og tiltrekker turister, investerer vi også mye  innsats i renslighet i nabolaget. ”
Hun erkjenner at publikum på London prisutdelingen kanskje ikke har satt pris på kompleksiteten av at en jødisk israeler etablerer et gjestehus i et arabisk hjem i samarbeid med en kristen arabisk familie i en by som Nasaret.