"Naked Sea" er et grasrotprosjekt som ble startet i Israel for å rette oppmerksomheten mot Dødehavets miljøforpliktelse. Over 1200 mennesker fra Israel og andre land ankom rett før daggry lørdag den 17. september for å delta i installasjonen. Det fantastiske bildet ble skapt på bare noen få timer, etter at alle deltakerne kledde av seg og fløt på Dødehavet sammen. Kunstneren Spencer Tunick har nå vist fram det fantastiske første bildet fra sin historiske dødehavskunst. “Israel er ikke et teokrati, det er et demokrati og det eneste stedet i Midtøsten jeg kunne skape dette kunstverket", mener Spencer Tunick. “Den store innsatsen til deltakerne har gitt verden et nytt bilde av Israel som et åpent og pulserende demokrati. Israelere er blant de vakreste, varmeste, mest opplyste, åpne og fredelige menneskene jeg noen gang har arbeidet med," sier han til Boarding.no. En rekke andre bilder ble tatt langs Dødehavets bredd og senere på dagen ved Ein Gedi-kildene og Ein Bokek-vannfallene. Det ble også tatt individuelle portretter i Tel Aviv senere i den uken Tunick var på besøk. Alle kunstverkene fra Israel skal klargjøres for utstilling på museum. “Vi gleder oss stort over å ha fått sett premierebildet "Naked Sea", sier Ari Fruchter og Shlomit Yarkoni, som var initiativtakerne til prosjektet. “Gjennom Spenser Tunicks kunst har vi kunnet nå fram til over 500 millioner mennesker verden over med et positivt bilde av Israel og et viktig miljøbudskap. Vi ser fram til det videre samarbeidet med Spencer om å klargjøre for en komplett museumsutstilling av arbeidet hans". Flere hundre millioner mennesker vil ventelig se Tunicks arbeid. En folkemengde av nakne israelere kan endre fordommer mot Israel, hevder arrangøren. “Folk tror vi er religiøse fanatikere og dette er en god måte å vise at vi er som alle andre som har blitt fotografert i Tunicks verker overalt i verden,” sier Fruchter til Haaretz. httpv://www.youtube.com/watch?v=lwt201zgRCc

“Naked Sea” er et grasrotprosjekt som ble startet i Israel for å rette oppmerksomheten mot Dødehavets miljøforpliktelse. Over 1200 mennesker fra Israel og andre land ankom rett før daggry lørdag den 17. september for å delta i installasjonen. Det fantastiske bildet ble skapt på bare noen få timer, etter at alle deltakerne kledde av seg og fløt på Dødehavet sammen. Kunstneren Spencer Tunick har nå vist fram det fantastiske første bildet fra sin historiske dødehavskunst. “Israel er ikke et teokrati, det er et demokrati og det eneste stedet i Midtøsten jeg kunne skape dette kunstverket”, mener Spencer Tunick.

“Den store innsatsen til deltakerne har gitt verden et nytt bilde av Israel som et åpent og pulserende demokrati. Israelere er blant de vakreste, varmeste, mest opplyste, åpne og fredelige menneskene jeg noen gang har arbeidet med,” sier han til Boarding.no.

En rekke andre bilder ble tatt langs Dødehavets bredd og senere på dagen ved Ein Gedi-kildene og Ein Bokek-vannfallene. Det ble også tatt individuelle portretter i Tel Aviv senere i den uken Tunick var på besøk. Alle kunstverkene fra Israel skal klargjøres for utstilling på museum.

“Vi gleder oss stort over å ha fått sett premierebildet “Naked Sea”, sier Ari Fruchter og Shlomit Yarkoni, som var initiativtakerne til prosjektet.

“Gjennom Spenser Tunicks kunst har vi kunnet nå fram til over 500 millioner mennesker verden over med et positivt bilde av Israel og et viktig miljøbudskap. Vi ser fram til det videre samarbeidet med Spencer om å klargjøre for en komplett museumsutstilling av arbeidet hans”.

Flere hundre millioner mennesker vil ventelig se Tunicks arbeid. En folkemengde av nakne israelere kan endre fordommer mot Israel, hevder arrangøren. “Folk tror vi er religiøse fanatikere og dette er en god måte å vise at vi er som alle andre som har blitt fotografert i Tunicks verker overalt i verden,” sier Fruchter til Haaretz.