En ny studie utgitt av det helsevitenskapelige fakultetet ved Ben-Gurion-universitetet, kan gi nytt håp til diabetespasienter. Studien, som ble gjennomført blant pasienter med type 2-diabetes, hevder at en kort svømmetur i det salte vannet i Dødehavet, kan bidra til å redusere blodglukosenivåene og gi diabetikere bedret helsetilstand, skriver det israelske turistdepartementet. Studien, som ble gjennomført i et oppvarmet dødehavsvannbasseng, viste at deltakerne som holdt seg i vannet i 20 minutter, hadde fått redusert blodglukosenivåene sine med 13,5 %. En time senere hadde blodglukosenivåene falt enda mer. Selv om videre studier (og finansiering) er nødvendig for å kunne gi en konklusjon på disse tidlige funnene, betyr dette at pasienter omsider kan klare å kontrollere glukosenivåene uten å måtte ta medisiner, eller at de i det minste kan ta mindre av dem. Dødehavet er kjent for å være en kilde til lindring av en rekke helseproblemer. Svart dødehavsgjørme og mineralrike varme kilder lindrer muskelspenninger, forbedrer blodsirkulasjonen og letter revmatiske smerter; ørkentørr, forurensnings- og pollenfri luft som er rik på oksygen, brom og magnesium, kan lette astma, lunge- og hjertesykdommer, og solskinn året rundt, der skadelige UVB-stråler er filtrert gjennom ekstra atmosfærelag, gir lindring til dem som lider av hudsykdommer som psoriasis. Dødehavet, som ligger over 400 meter under havoverflaten og har luksushoteller i Ein Bokek-området, er kjent som verdens lavest liggende og største naturlige helsespa. httpv://www.youtube.com/watch?v=SbdhzbgVtug httpv://www.youtube.com/watch?v=sEc3ecNcONM&feature=fvwrel

En ny studie utgitt av det helsevitenskapelige fakultetet ved Ben-Gurion-universitetet, kan gi nytt håp til diabetespasienter. Studien, som ble gjennomført blant pasienter med type 2-diabetes, hevder at en kort svømmetur i det salte vannet i Dødehavet, kan bidra til å redusere blodglukosenivåene og gi diabetikere bedret helsetilstand, skriver det israelske turistdepartementet. Studien, som ble gjennomført i et oppvarmet dødehavsvannbasseng, viste at deltakerne som holdt seg i vannet i 20 minutter, hadde fått redusert blodglukosenivåene sine med 13,5 %. En time senere hadde blodglukosenivåene falt enda mer.

Selv om videre studier (og finansiering) er nødvendig for å kunne gi en konklusjon på disse tidlige funnene, betyr dette at pasienter omsider kan klare å kontrollere glukosenivåene uten å måtte ta medisiner, eller at de i det minste kan ta mindre av dem.

Dødehavet er kjent for å være en kilde til lindring av en rekke helseproblemer. Svart dødehavsgjørme og mineralrike varme kilder lindrer muskelspenninger, forbedrer blodsirkulasjonen og letter revmatiske smerter; ørkentørr, forurensnings- og pollenfri luft som er rik på oksygen, brom og magnesium, kan lette astma, lunge- og hjertesykdommer, og solskinn året rundt, der skadelige UVB-stråler er filtrert gjennom ekstra atmosfærelag, gir lindring til dem som lider av hudsykdommer som psoriasis.

Dødehavet, som ligger over 400 meter under havoverflaten og har luksushoteller i Ein Bokek-området, er kjent som verdens lavest liggende og største naturlige helsespa.