Det er 55 år siden at Charlton Heston spilte Moses i "The Ten Commandments". Nå vil Hollywood igjen rette søkelyset på den historiske skikkelsen i Israels historie. Denne gangen med Steven Spielberg ved roret, skriver Ynet News. Spielberg er i offisielle samtaler med Warner Bros om filmprosjektet. Det samme filmselskapet gjorde tidligere i år en avtale med Mel Gibson om en biografisk film om den jødiske krigeren Juda Maccabee, skriver avisen. "Gods and Kings", som i dag er prosjektets arbeidstittel, vil dekke hele bredden av Moses 'eksistens, fra fødsel til død, inkludert den jødiske frigjøringen fra Egypt, den brennende busken og mottakelsen av de ti bud. Warner Bros andre filmprosjekt, om Juda Maccabee, er skrevet av Michael Green og Stuart Hazeldine, og vil bli produsert av Dan Lim og Matti Leshem. Etter å ha vært ute av rampelyset i et par år, slår Spielberg fortiden til med to filmer: "The Adventures of Tintin” og "War Horse,” og arbeider med en biografisk film om Abraham Lincoln, med Daniel Day Lewis i hovedrollen som den amerikanske presidenten. Denne filmen vil ha premiere om ett år. Så det er liten tvil om at Steven Spielberg har nok av prosjekter å arbeide med.  Når det gjelder filmen om Moses er det foreløpig ikke offentliggjort hvor innspillingen vil finne sted. Men de israelske turistmyndighetene har satt i gang et prosjekt for å lokke flere filmskapere til å filme i Israel.

Det er 55 år siden at Charlton Heston spilte Moses i “The Ten Commandments”. Nå vil Hollywood igjen rette søkelyset på den historiske skikkelsen i Israels historie. Denne gangen med Steven Spielberg ved roret, skriver Ynet News. Spielberg er i offisielle samtaler med Warner Bros om filmprosjektet. Det samme filmselskapet gjorde tidligere i år en avtale med Mel Gibson om en biografisk film om den jødiske krigeren Juda Maccabee, skriver avisen.

“Gods and Kings”, som i dag er prosjektets arbeidstittel, vil dekke hele bredden av Moses ‘eksistens, fra fødsel til død, inkludert den jødiske frigjøringen fra Egypt, den brennende busken og mottakelsen av de ti bud. Warner Bros andre filmprosjekt, om Juda Maccabee, er skrevet av Michael Green og Stuart Hazeldine, og vil bli produsert av Dan Lim og Matti Leshem.

Etter å ha vært ute av rampelyset i et par år, slår Spielberg fortiden til med to filmer: “The Adventures of Tintin” og “War Horse,” og arbeider med en biografisk film om Abraham Lincoln, med Daniel Day Lewis i hovedrollen som den amerikanske presidenten. Denne filmen vil ha premiere om ett år. Så det er liten tvil om at Steven Spielberg har nok av prosjekter å arbeide med.  Når det gjelder filmen om Moses er det foreløpig ikke offentliggjort hvor innspillingen vil finne sted. Men de israelske turistmyndighetene har satt i gang et prosjekt for å lokke flere filmskapere til å filme i Israel.