Det israelske selskapet Vaxil Biotherapeutics har utviklet en kreftvaksine som nå er i kliniske forsøk på Hadassah University Medical Center i Jerusalem. Dersom alt går som man håper kan vaksinen være tilgjengelig om ca. seks år. Man tror at den ikke bare kan hjelpe med kreftbehandling, men også fjerne risikoen for tilbakevending av sykdommen etter behandling, skriver nettstedet Semitens blog med kilder: unitedwithisrael & firmaet Vaxilbio som kilder. Vaksinen er i ferd med å bli testet mot en type blodkreft kalt myelomatose. Dersom stoffet fungerer som man håper, og det tyder alt på, vil denne teknologien kunne brukes i opp til 90 prosent av alle kjente kreftformen, herunder prostata- og brystkreft samt ondartede og godartede tumorer. ”Ved kreft vet kroppen at noe er galt, men immunsystemet vet ikke hvordan man beskytter seg mot svulsten og gjør det samme som om det var en infeksjon eller et virus. Dette skyldes at kreftcellene er kroppensegne celler, som er gått feil,” sier Julian Levy, som leder arbeidet med den nye vaksinen. Trikset er å aktivere immunsystem til å mobilisere seg mot truslen. En tradisjonell vaksine hjelper kroppens immunsystem til å avverge fremmede bakterier eller virus, og gis til folk som enda ikke har hatt denne lidelsen. Terapeutiske vaksiner, som den Vaxil har utviklet, blir gitt til syke mennesker og virker mer som et legemiddel. ”Dette er en riktig stor ting,” sier Levy, som tidligere har vært direktør for Biokine Therapeutics. ”Dersom du gir cellegift, skjer det, i tillegg til de ofte ubehagelige bivirkningene,  ofte at kreften blir immun. Svulsten kan mutere og utvikle en evne til å være imun. Vår vaksine er også designet til å løse dette problemet.” Samtidig med arbeidet med kreftvaksinen arbeider selskapet også med en vaksine som behandler tuberkulose, en sykdom som er voksende på verdensplan, også i den utviklede verden, og der det i dag brukes vaksiner som ofte er ineffektive og behandlingen er problematisk. Baseret i Ness Ziona, ble Vaxil grunnlagt i 2006 av dr. Lior Carmon, en bioteknologisk iverksetter med en doktorgrad i immunologi fra Weizmann Institute of Science i Rehovot. httpv://www.youtube.com/watch?v=XhEwj6Ue13s&feature=player_embedded

Det israelske selskapet Vaxil Biotherapeutics har utviklet en kreftvaksine som nå er i kliniske forsøk på Hadassah University Medical Center i Jerusalem. Dersom alt går som man håper kan vaksinen være tilgjengelig om ca. seks år. Man tror at den ikke bare kan hjelpe med kreftbehandling, men også fjerne risikoen for tilbakevending av sykdommen etter behandling, skriver nettstedet Semitens blog med kilder: unitedwithisrael & firmaet Vaxilbio som kilder.

Vaksinen er i ferd med å bli testet mot en type blodkreft kalt myelomatose. Dersom stoffet fungerer som man håper, og det tyder alt på, vil denne teknologien kunne brukes i opp til 90 prosent av alle kjente kreftformen, herunder prostata- og brystkreft samt ondartede og godartede tumorer.

”Ved kreft vet kroppen at noe er galt, men immunsystemet vet ikke hvordan man beskytter seg mot svulsten og gjør det samme som om det var en infeksjon eller et virus. Dette skyldes at kreftcellene er kroppensegne celler, som er gått feil,” sier Julian Levy, som leder arbeidet med den nye vaksinen. Trikset er å aktivere immunsystem til å mobilisere seg mot truslen.

En tradisjonell vaksine hjelper kroppens immunsystem til å avverge fremmede bakterier eller virus, og gis til folk som enda ikke har hatt denne lidelsen. Terapeutiske vaksiner, som den Vaxil har utviklet, blir gitt til syke mennesker og virker mer som et legemiddel.

”Dette er en riktig stor ting,” sier Levy, som tidligere har vært direktør for Biokine Therapeutics. ”Dersom du gir cellegift, skjer det, i tillegg til de ofte ubehagelige bivirkningene,  ofte at kreften blir immun. Svulsten kan mutere og utvikle en evne til å være imun. Vår vaksine er også designet til å løse dette problemet.”

Samtidig med arbeidet med kreftvaksinen arbeider selskapet også med en vaksine som behandler tuberkulose, en sykdom som er voksende på verdensplan, også i den utviklede verden, og der det i dag brukes vaksiner som ofte er ineffektive og behandlingen er problematisk.

Baseret i Ness Ziona, ble Vaxil grunnlagt i 2006 av dr. Lior Carmon, en bioteknologisk iverksetter med en doktorgrad i immunologi fra Weizmann Institute of Science i Rehovot.