India vil bestille ytterligere to avanserte israelske Phalcon AWACS (luftbårne varslings- og kontrollsystem), som skal brukes til å oppdage fiendtlige fly, kryssermissiler og andre innkommende trusler lenge før bakkebaserte radarer kan oppdage de samme gjenstandene. Samtidig har India bestilt 1110 X-95-rifler til sine elitesoldater. Kjøpet av de to overvåkingsflyene vil koste rundt 800 millioner dollar, skriver avisen The Times of India. Kilder i det indiske forsvarsdepartementet sier at utkastet til kontrakt for de to nye AWACS nå er i sluttfasen, og at avtalen er en oppfølging av en tidligere avtale verd 1,1 milliarder dollar. I 2004 ble det undertegnet en intensjonsavtale mellom India, Russland og Israel, som medførte at det indiske luftforsvaret kjøpte tre Phalcon AWACS i 2009-10. Samtidig med meldingene om de nye overvåkingsflyene melder en annen indisk avis, India Today, at de indiske kommandosoldatene i elitestyrken, Cobra, nå skal ta i bruk avanserte X-95 rifler fra Israel i kampen mot maoistiske geriljasoldater. De indiske elitesoldatene bruker i dag indisk produserte INSAS rifler og AK-47s for å bekjempe de kommunistiske opprørerne. Kjøpet av de nye israelske riflene regnes som en betydelig forbedring, skriver India Today. Den indiske kommandostyrken har kjøpt 1110 stykker av den israelske riflen som er standarden våpen for Israel Defence Forces. X-95 er en ultra-kompakt lett rifle som veier bare 2,98 kg og kan bruke to forskjellige kaliber ammunisjon. Et annet særtrekk for dette våpenet er at det kan avfyres med én hånd, noe som gjør X-95 til et ideelt våpen for kommandosoldater som må gå på lange turer i skogen, sier en kilde i det indiske forsvarsdepartementet til India Today. Den israelske riflen er førstevalget til spesialstyrker i 46 land, i følge den indiske avisen. X-95 vil være et effektivt våpen for krigføring i jungel, mener det indiske forsvarsdepartementet, som tror at innkjøpene av de israelske riflene vil styrke moralen til kommandosoldatene. Forsvarsdepartementets kilde sier til India Today at den største fordelen med X-95 er dens evne til å bytte fra 5.56mm ammunisjon til 9mm ammunisjon på mindre enn fem minutter. To spesialistinstruktører er fløyet inn fra Israel til elitestyrkens treningsskole i den indiske byen Neemuch for å trene opp den første gruppen på førti kommandosoldater i bruken av X-95. Disse førti soldatene skal deretter brukes som instruktører for resten av styrken. httpv://www.youtube.com/watch?v=8gRj5HKrv-k&feature=results_video&playnext=1&list=PL236159CC56184396 httpv://www.youtube.com/watch?v=D_DpZmvmIPE

India vil bestille ytterligere to avanserte israelske Phalcon AWACS (luftbårne varslings- og kontrollsystem), som skal brukes til å oppdage fiendtlige fly, kryssermissiler og andre innkommende trusler lenge før bakkebaserte radarer kan oppdage de samme gjenstandene. Samtidig har India bestilt 1110 X-95-rifler til sine elitesoldater. Kjøpet av de to overvåkingsflyene vil koste rundt 800 millioner dollar, skriver avisen The Times of India.

Kilder i det indiske forsvarsdepartementet sier at utkastet til kontrakt for de to nye AWACS nå er i sluttfasen, og at avtalen er en oppfølging av en tidligere avtale verd 1,1 milliarder dollar. I 2004 ble det undertegnet en intensjonsavtale mellom India, Russland og Israel, som medførte at det indiske luftforsvaret kjøpte tre Phalcon AWACS i 2009-10.

Samtidig med meldingene om de nye overvåkingsflyene melder en annen indisk avis, India Today, at de indiske kommandosoldatene i elitestyrken, Cobra, nå skal ta i bruk avanserte X-95 rifler fra Israel i kampen mot maoistiske geriljasoldater. De indiske elitesoldatene bruker i dag indisk produserte INSAS rifler og AK-47s for å bekjempe de kommunistiske opprørerne. Kjøpet av de nye israelske riflene regnes som en betydelig forbedring, skriver India Today. Den indiske kommandostyrken har kjøpt 1110 stykker av den israelske riflen som er standarden våpen for Israel Defence Forces.

X-95 er en ultra-kompakt lett rifle som veier bare 2,98 kg og kan bruke to forskjellige kaliber ammunisjon. Et annet særtrekk for dette våpenet er at det kan avfyres med én hånd, noe som gjør X-95 til et ideelt våpen for kommandosoldater som må gå på lange turer i skogen, sier en kilde i det indiske forsvarsdepartementet til India Today. Den israelske riflen er førstevalget til spesialstyrker i 46 land, i følge den indiske avisen.

X-95 vil være et effektivt våpen for krigføring i jungel, mener det indiske forsvarsdepartementet, som tror at innkjøpene av de israelske riflene vil styrke moralen til kommandosoldatene. Forsvarsdepartementets kilde sier til India Today at den største fordelen med X-95 er dens evne til å bytte fra 5.56mm ammunisjon til 9mm ammunisjon på mindre enn fem minutter.

To spesialistinstruktører er fløyet inn fra Israel til elitestyrkens treningsskole i den indiske byen Neemuch for å trene opp den første gruppen på førti kommandosoldater i bruken av X-95. Disse førti soldatene skal deretter brukes som instruktører for resten av styrken.