Procter & Gamble Co offentliggjorde torsdag at selskapet har kombinert noen av sine medisinenheter med det Jerusalem-baserte Teva Pharmaceutical Industries Ltd, et trekk som skal hjelpe selskapet å utvide i Kina og andre fremvoksende markeder. Det Cincinnati-baserte Procter & Gamble Co er verdens største produsent av forbrukerprodukter, mens Teva er verdens største produsent av generiske legemiddel, skriver Ynet News. Selskapene vil koordinere sine medisinvirksomheter utenfor Nord-Amerika. Det nye joint venture, kalt Pgt Healthcare, vil ha hovedkontor ved det eksisterende kontoret til Procter & Gamble Co i Geneve i Sveits. P & G sin styrke i kundeundersøkelser og markedsføring vil utfylle Tevas erfaring i å selge til apotek og navigere forskrifter, sier selskapene. De planlegger også å kombinere noen av P & G sine populære medisiner, som Vicks hostemedisin, Metamucil fiber kosttilskudd og Pepto-Bismol magemedisin, med Teva sitt kosttilskudd. Samarbeidsplanen ble først annonsert i mars, men selskapene måtte vente på godkjenning fra anti-trust lovgivere i Nord-Amerika og Europa for å gjøre avtalen offisiell. P & G lager en rekke produkter som finnes i de fleste amerikanske husholdninger, herunder Pampers bleier og Tide vaskemiddel. Selskapet kontaktet Teva om partnerskapet i fjor etter å ha bestemt seg for å øke sin forbrukerhelseenhet. Den nye enheten vil ha en omsetning på ca. 1,3 milliarder dollar og har potensial til å nå 4 milliarder dollar ved utgangen av tiåret. P & G sin nestleder Dimitri Panayotopoulos sier at det nye partnerskapet handler mer om å skape nye markeder enn om å ta markedsandeler fra andre selskaper. P & G har i dag stor styrke i Nord-Amerika, Australia, India, Brasil og andre steder, og Teva står sterkt i Russland, Japan, Skandinavia og andre steder. Pgt Healthcare vil også fokusere på å utvide i Kina, et relativt uutnyttet marked. Selskapene sier de ser mulighet fra en voksende middelklasse i fremvoksende land. "De er på jakt etter bedre medisin, og de har råd til det," sier Tevas administrerende direktør Shlomo Yanai i et intervju med Associated Press. Samarbeidet medfører ingen oppsigelser i selskapene, men rundt 300 ansatte ved Procter & Gamble Co sine avdelinger i Phoenix, Arizona, og Greensboro, NC, har blitt overført til Teva.

Procter & Gamble Co offentliggjorde torsdag at selskapet har kombinert noen av sine medisinenheter med det Jerusalem-baserte Teva Pharmaceutical Industries Ltd, et trekk som skal hjelpe selskapet å utvide i Kina og andre fremvoksende markeder. Det Cincinnati-baserte Procter & Gamble Co er verdens største produsent av forbrukerprodukter, mens Teva er verdens største produsent av generiske legemiddel, skriver Ynet News.

Selskapene vil koordinere sine medisinvirksomheter utenfor Nord-Amerika. Det nye joint venture, kalt Pgt Healthcare, vil ha hovedkontor ved det eksisterende kontoret til Procter & Gamble Co i Geneve i Sveits.

P & G sin styrke i kundeundersøkelser og markedsføring vil utfylle Tevas erfaring i å selge til apotek og navigere forskrifter, sier selskapene. De planlegger også å kombinere noen av P & G sine populære medisiner, som Vicks hostemedisin, Metamucil fiber kosttilskudd og Pepto-Bismol magemedisin, med Teva sitt kosttilskudd.

Samarbeidsplanen ble først annonsert i mars, men selskapene måtte vente på godkjenning fra anti-trust lovgivere i Nord-Amerika og Europa for å gjøre avtalen offisiell. P & G lager en rekke produkter som finnes i de fleste amerikanske husholdninger, herunder Pampers bleier og Tide vaskemiddel. Selskapet kontaktet Teva om partnerskapet i fjor etter å ha bestemt seg for å øke sin forbrukerhelseenhet.

Den nye enheten vil ha en omsetning på ca. 1,3 milliarder dollar og har potensial til å nå 4 milliarder dollar ved utgangen av tiåret. P & G sin nestleder Dimitri Panayotopoulos sier at det nye partnerskapet handler mer om å skape nye markeder enn om å ta markedsandeler fra andre selskaper. P & G har i dag stor styrke i Nord-Amerika, Australia, India, Brasil og andre steder, og Teva står sterkt i Russland, Japan, Skandinavia og andre steder. Pgt Healthcare vil også fokusere på å utvide i Kina, et relativt uutnyttet marked.

Selskapene sier de ser mulighet fra en voksende middelklasse i fremvoksende land. “De er på jakt etter bedre medisin, og de har råd til det,” sier Tevas administrerende direktør Shlomo Yanai i et intervju med Associated Press. Samarbeidet medfører ingen oppsigelser i selskapene, men rundt 300 ansatte ved Procter & Gamble Co sine avdelinger i Phoenix, Arizona, og Greensboro, NC, har blitt overført til Teva.