Protestbevegelsen for "sosial rettferdighet", som i sommer fikk titusener fra Israels unge middelklasse til å bo i telt på gater nesten over alt i landet, samlet 30.oktober 20.000 deltagere til en massedemonstrasjon på Rabin-plassen i Tel Aviv - men det synes som om bevegelsen er i ferd med å miste vinden, skriver reporter Richard Oestermann i avisen Norge I Dag. Antallet demonstranter var langt lavere enn kulminasjonen i sommer, hvor om lag en halv million marsjerte i protest mot regjeringens sosiale politikk og krevde lavere husleie og skatt og bedre vilkår på en lang rekke andre sosiale områder. “Hvor var den ånd som var så tydelig under alle sommerens demonstrasjoner? Den gang var det elektrisitet i luften. Men i helgen var det som om noen hadde stengt av strømmen. Demonstrantene synes å ha banket forgjeves på regjeringens dør for forbedret kår, men nesten ingenting har skjedd, og de unge synes å være blitt mismodige over den lille fremgangen for sine synspunkter. De forsøkte allikevel nok engang at få "alle mann av huse", skrev spaltisten Gideon Levy i Haaretz. Fremmøtet var imponerende, men kunne ha vært langt større. Det syntes ikke å være blitt lagt noen kime til opprør for større sosial rettferdighet. Revolusjonen er fortsatt ikke å øyne. Trettheten har satt inn, skriver Norge I Dag. Mange spør seg om de som deltok i protestene ikke kunne ha nådd mye lenger hvis bevegelsen var blitt politisk, og som igjen hadde ført til dannelsen av et politisk parti som kunne ha fått stor innflytelse i Knesset. Men teltdemonstrantene erklærte fra første stund at de var en a-politisk bevegelse. Medvirkende til det relativt lave antallet protestdeltagere var at Israel igjen er i en vanskelig situasjon etter en opptrapping av rakettskytingen mot den sørlige delen av landet fra Gazastripen. Et protestmøte som skulle ha funnet sted i Beersheba, ble avlyst som følge av sikkerhetssituasjonen, mener avisen. Men det ble avholdt protestdemonstrasjoner i Haifa. Kiryat Shmona, Hod Hasharon og Modi'in. I Jerusalem marsjerte 3000 demonstranter, et relativt høyt tall for denne byen.  Blant de marsjerende i Jerusalem var lederen for Den nasjonale Studentunionen, Itzik Shmueli, som sa: “De som er samlet her beviser at protesten ikke forsvinner før vi oppnår konkrete løsninger”.

Protestbevegelsen for “sosial rettferdighet”, som i sommer fikk titusener fra Israels unge middelklasse til å bo i telt på gater nesten over alt i landet, samlet 30.oktober 20.000 deltagere til en massedemonstrasjon på Rabin-plassen i Tel Aviv – men det synes som om bevegelsen er i ferd med å miste vinden, skriver reporter Richard Oestermann i avisen Norge I Dag. Antallet demonstranter var langt lavere enn kulminasjonen i sommer, hvor om lag en halv million marsjerte i protest mot regjeringens sosiale politikk og krevde lavere husleie og skatt og bedre vilkår på en lang rekke andre sosiale områder.

“Hvor var den ånd som var så tydelig under alle sommerens demonstrasjoner? Den gang var det elektrisitet i luften. Men i helgen var det som om noen hadde stengt av strømmen. Demonstrantene synes å ha banket forgjeves på regjeringens dør for forbedret kår, men nesten ingenting har skjedd, og de unge synes å være blitt mismodige over den lille fremgangen for sine synspunkter. De forsøkte allikevel nok engang at få “alle mann av huse”, skrev spaltisten Gideon Levy i Haaretz.

Fremmøtet var imponerende, men kunne ha vært langt større. Det syntes ikke å være blitt lagt noen kime til opprør for større sosial rettferdighet. Revolusjonen er fortsatt ikke å øyne. Trettheten har satt inn, skriver Norge I Dag.

Mange spør seg om de som deltok i protestene ikke kunne ha nådd mye lenger hvis bevegelsen var blitt politisk, og som igjen hadde ført til dannelsen av et politisk parti som kunne ha fått stor innflytelse i Knesset. Men teltdemonstrantene erklærte fra første stund at de var en a-politisk bevegelse.

Medvirkende til det relativt lave antallet protestdeltagere var at Israel igjen er i en vanskelig situasjon etter en opptrapping av rakettskytingen mot den sørlige delen av landet fra Gazastripen. Et protestmøte som skulle ha funnet sted i Beersheba, ble avlyst som følge av sikkerhetssituasjonen, mener avisen.

Men det ble avholdt protestdemonstrasjoner i Haifa. Kiryat Shmona, Hod Hasharon og Modi’in. I Jerusalem marsjerte 3000 demonstranter, et relativt høyt tall for denne byen.  Blant de marsjerende i Jerusalem var lederen for Den nasjonale Studentunionen, Itzik Shmueli, som sa: “De som er samlet her beviser at protesten ikke forsvinner før vi oppnår konkrete løsninger”.