Den verdenskjente israelske dansegruppen Batsheva Dance Company er på besøk i Norge, og opptrådte fredag og lørdag i Bærum Konserthus. I morgen blir det konsert i kulturhuset i Sandnes. Det er forestillingen «Horra», koreografert av Ohad Naharin, som nå vises for det norske publikummet. «Et mesterverk som tar pusten fra en... Naharin orkestrerte dansen med en symfonisk kvalitet og får fram dansernes individualitet i et fullkomment kunstnerisk høydepunkt,» skrev Jerusalem Post om denne forstillingen. «Horra» er en forestilling med 11 dansere som er på scenen kontinuerlig – alltid tilstedeværende og tilgjengelige. Deres rike bevegelsesspråk blir et genuint og overraskende møte mellom et dristig soundtrack arrangert og utøvd av syntheziserpioneren Isao Tomita. I denne koreografien byr Naharin og kompaniets dansere på en rekke høydepunkter nesten uten pauser. Utgangspunktet for utviklingen av «Horra» var kombinasjonen av dansernes indre lidenskap og deres tekniske ferdigheter, heter det i forhåndsomtalen. Ohad Naharin er en israelsk danser, koreograf og musiker. Naharin studerte på Juillard og med Martha Grahams kompani i New York før han ble kunstnerisk leder for Batsheva Dance Company i 1990. Kompaniet er under hans ledelse blitt et av verdens fremste kompanier innen samtidsdans. Naharin har vært drivkraften for den eksepsjonelle utviklingen i israelsk samtidsdans og betraktes som en av verdens fremste koreografer. The Batsheva Dance Company har sin base i Tel Aviv, Israel, og ble grunnlagt i 1964. httpv://www.youtube.com/watch?v=z98pf6KtHj8&feature=player_embedded

Den verdenskjente israelske dansegruppen Batsheva Dance Company er på besøk i Norge, og opptrådte fredag og lørdag i Bærum Konserthus. I morgen blir det konsert i kulturhuset i Sandnes. Det er forestillingen «Horra», koreografert av Ohad Naharin, som nå vises for det norske publikummet. «Et mesterverk som tar pusten fra en… Naharin orkestrerte dansen med en symfonisk kvalitet og får fram dansernes individualitet i et fullkomment kunstnerisk høydepunkt,» skrev Jerusalem Post om denne forstillingen.

«Horra» er en forestilling med 11 dansere som er på scenen kontinuerlig – alltid tilstedeværende og tilgjengelige. Deres rike bevegelsesspråk blir et genuint og overraskende møte mellom et dristig soundtrack arrangert og utøvd av syntheziserpioneren Isao Tomita. I denne koreografien byr Naharin og kompaniets dansere på en rekke høydepunkter nesten uten pauser. Utgangspunktet for utviklingen av «Horra» var kombinasjonen av dansernes indre lidenskap og deres tekniske ferdigheter, heter det i forhåndsomtalen.

Ohad Naharin er en israelsk danser, koreograf og musiker. Naharin studerte på Juillard og med Martha Grahams kompani i New York før han ble kunstnerisk leder for Batsheva Dance Company i 1990. Kompaniet er under hans ledelse blitt et av verdens fremste kompanier innen samtidsdans. Naharin har vært drivkraften for den eksepsjonelle utviklingen i israelsk samtidsdans og betraktes som en av verdens fremste koreografer.

The Batsheva Dance Company har sin base i Tel Aviv, Israel, og ble grunnlagt i 1964.