Forholdet mellom Tyrkia og Israel har vært anstrengt i det siste. Det forhindret ikke den tyrkiske fløytisten Omar Faruk Tekbilek i å opptre under Tamar Festival i dag. Festivalen arrangeres for 12 gang i Wadi Zohar, nær Dødehavet, skriver Ynet News. I løpet av de siste 15 årene har Tekbilek opptrådt i tusenvis av festivaler foran hundretusener av mennesker over hele verden, solgt millioner av album og vunnet viktige priser.  Dette vil være hans 15. eller 16nde besøk i Israel siden 1998. Han har bodd i USA i mange år, men er fortsatt identifisert med Tyrkia og vet at han ankommer i Israel på et følsomt tidspunkt, skriver avisen. "Jeg er definitivt klar over hva som har skjedd mellom landene nylig, og jeg føler mye smerte. Jeg er ikke en politisk person og jeg kommer ikke til Israel som en del av noen politisk agenda, men som musiker. Jeg vil opptre på Tamar Festival, samt i Nasaret med arabiske musikere. Jeg ønsker ikke å diskriminere noen," sier han. Den tyrkiske fløytisten sier til Ynet News at han har vært utsatt for press fra en palestinsk organisasjon for å kansellere den planlagte konserten i Israel i dag. «Men musikere transcenderer politikken. Vi trenger ikke å bære ideologisk flagg, men la folk å glemme sine vanskeligheter og flytte publikum til en majestetisk åndelig dimensjon. Min jobb er å koble dem til deres sjeler, slik at de kan takle hverdagen bedre. Den politiske konflikten er en historie om flere tusen år. Det er ikke noe jeg eller 1000 politikerne kan løse. Jeg ber om at palestinerne får sin egen stat og at ting går bra for alle, " sier han. Til tross for den økende politiske uroen i Midtøsten, synes Tekbilek å være optimistisk. "Folk forteller meg at verden blir verre. Og jeg sier «ikke i det hele tatt». Vi har alltid hatt unødvendige og tåpelige drap her. Du ser på Bibelen, og hva ser du? At Adams sønn drepte sin bror. Og jeg spør: Ser Adam hans sønn drepe sin bror, og hva gjør han? Dreper han ham? Nei. Og dette er det eksakte punkt vi må se på. Ikke mist din kjærlighet for en annen, selv om han gjorde en feil. Ikke tenne flammene enda mer. Det er en del av en plan skapt av Gud. Gud skaper vilkårene for oss. Selv om situasjonen ser dårlig ut, vil noe godt komme ut av den,» mener han. «Våre folk har ikke blitt fiender,» understreker den tyrkiske fløytisten i samtalen med Ynet News: «Jeg bryr meg ikke om det er en jøde, kristen eller muslim. Det er derfor, på slutten av hver konsert, at jeg aldri snur ryggen til publikum. Jeg går sakte bakover, backstage. Jeg kan ikke snu ryggen til noen.» Tamar Festival går over fire dager og startet i går. Den finner sted i Wadi Zohar, nær Dødehavet i et landskap som omfatter Masada, Ein Gedi, og Kikar Sdom. httpv://www.youtube.com/watch?v=zmvKQ0fmBdU&feature=related httpv://www.youtube.com/watch?v=vWpUnCRGiAo&feature=related

Forholdet mellom Tyrkia og Israel har vært anstrengt i det siste. Det forhindret ikke den tyrkiske fløytisten Omar Faruk Tekbilek i å opptre under Tamar Festival i dag. Festivalen arrangeres for 12 gang i Wadi Zohar, nær Dødehavet, skriver Ynet News. I løpet av de siste 15 årene har Tekbilek opptrådt i tusenvis av festivaler foran hundretusener av mennesker over hele verden, solgt millioner av album og vunnet viktige priser. 

Dette vil være hans 15. eller 16nde besøk i Israel siden 1998. Han har bodd i USA i mange år, men er fortsatt identifisert med Tyrkia og vet at han ankommer i Israel på et følsomt tidspunkt, skriver avisen.

“Jeg er definitivt klar over hva som har skjedd mellom landene nylig, og jeg føler mye smerte. Jeg er ikke en politisk person og jeg kommer ikke til Israel som en del av noen politisk agenda, men som musiker. Jeg vil opptre på Tamar Festival, samt i Nasaret med arabiske musikere. Jeg ønsker ikke å diskriminere noen,” sier han.

Den tyrkiske fløytisten sier til Ynet News at han har vært utsatt for press fra en palestinsk organisasjon for å kansellere den planlagte konserten i Israel i dag. «Men musikere transcenderer politikken. Vi trenger ikke å bære ideologisk flagg, men la folk å glemme sine vanskeligheter og flytte publikum til en majestetisk åndelig dimensjon. Min jobb er å koble dem til deres sjeler, slik at de kan takle hverdagen bedre. Den politiske konflikten er en historie om flere tusen år. Det er ikke noe jeg eller 1000 politikerne kan løse. Jeg ber om at palestinerne får sin egen stat og at ting går bra for alle, ” sier han.

Til tross for den økende politiske uroen i Midtøsten, synes Tekbilek å være optimistisk. “Folk forteller meg at verden blir verre. Og jeg sier «ikke i det hele tatt». Vi har alltid hatt unødvendige og tåpelige drap her. Du ser på Bibelen, og hva ser du? At Adams sønn drepte sin bror. Og jeg spør: Ser Adam hans sønn drepe sin bror, og hva gjør han? Dreper han ham? Nei. Og dette er det eksakte punkt vi må se på. Ikke mist din kjærlighet for en annen, selv om han gjorde en feil. Ikke tenne flammene enda mer. Det er en del av en plan skapt av Gud. Gud skaper vilkårene for oss. Selv om situasjonen ser dårlig ut, vil noe godt komme ut av den,» mener han.

«Våre folk har ikke blitt fiender,» understreker den tyrkiske fløytisten i samtalen med Ynet News: «Jeg bryr meg ikke om det er en jøde, kristen eller muslim. Det er derfor, på slutten av hver konsert, at jeg aldri snur ryggen til publikum. Jeg går sakte bakover, backstage. Jeg kan ikke snu ryggen til noen.»

Tamar Festival går over fire dager og startet i går. Den finner sted i Wadi Zohar, nær Dødehavet i et landskap som omfatter Masada, Ein Gedi, og Kikar Sdom.