Dødehavsrullene, en samling av nærmere 900 religiøse tekster fra jødisk tro og kultur, har nå blitt allemannseie.  I samarbeid med nasjonalmuseet i Jerusalem har Google digitalisert rullene og gjort dem tilgjengelige på internett. Det var i 2008 at arbeidet startet, og siden da har et titalls tusen avfotograferte biter blitt digitaliserte, skriver Vårt Land. «Det har tatt 24 århundre, samt arbeidet til arkeologer, forskere og historikere og fremveksten av Internett for å gjøre Dødehavsrullene tilgjengelig for alle i verden» skriver Google i sin offisielle blogg. Den norske teologen Torleif Elgvin har en doktorgrad i Dødehavsrullene fra det hebraiske universitet i Jerusalem. "Dødehavsrullene er noen av det forrige århundrets viktigste skrifter. Jeg håper publiseringen på nett vil skjerpe allmennhetens interesse for dem", sier Elgvin til NRK.no. Dødehavsrullene ble nedskrevet for over 2.000 år siden, og ble funnet på 1940- og 1950-tallet i elleve ulike huler nordvest for Dødehavet. Rullene er de eldste hebraiske tekstene fra Det gamle testamente som man kjenner til, skriver Vårt Land. "Vi forskere har hatt tilgang til skriftene på mikrofilm og digitale bilder tidligere, men det er en gledelig nyhet at de nå er åpent og allment tilgjengelig", sier Elgvin. httpv://www.youtube.com/watch?v=5rYj_0foJYA&feature=player_embedded  

Dødehavsrullene, en samling av nærmere 900 religiøse tekster fra jødisk tro og kultur, har nå blitt allemannseie.  I samarbeid med nasjonalmuseet i Jerusalem har Google digitalisert rullene og gjort dem tilgjengelige på internett. Det var i 2008 at arbeidet startet, og siden da har et titalls tusen avfotograferte biter blitt digitaliserte, skriver Vårt Land. «Det har tatt 24 århundre, samt arbeidet til arkeologer, forskere og historikere og fremveksten av Internett for å gjøre Dødehavsrullene tilgjengelig for alle i verden» skriver Google i sin offisielle blogg.

Den norske teologen Torleif Elgvin har en doktorgrad i Dødehavsrullene fra det hebraiske universitet i Jerusalem. “Dødehavsrullene er noen av det forrige århundrets viktigste skrifter. Jeg håper publiseringen på nett vil skjerpe allmennhetens interesse for dem”, sier Elgvin til NRK.no. Dødehavsrullene ble nedskrevet for over 2.000 år siden, og ble funnet på 1940- og 1950-tallet i elleve ulike huler nordvest for Dødehavet. Rullene er de eldste hebraiske tekstene fra Det gamle testamente som man kjenner til, skriver Vårt Land. “Vi forskere har hatt tilgang til skriftene på mikrofilm og digitale bilder tidligere, men det er en gledelig nyhet at de nå er åpent og allment tilgjengelig”, sier Elgvin.