Et israelsk TV-selskap, Hala TV, har fått konsesjon til å drive en arabisk-språklig kabel og satellitt kanal, som ventes å være på lufta i januar, skriver Haaretz. Kanalen vil være tilgjengelig gratis gjennom både kabel og satellitt-utsalgssteder. Ifølge den nye kanalens administrerende direktør, Joseph Atrash, har selskapet jobbet med pilotprogrammer i flere måneder. Jafar Farah, en av operatørselskapets partnere, sier selskapet har produsert tre pilotepisoder av et livsstil-program. Piloter har også blitt laget for et aktualitetsprogram, et show, og serier for unge, som vil begynne med en konkurranse for å velge unge vertskap for showet. Hala TV-gruppen omfatter både arabiske og jødiske partnere, blant dem forleggeren av magasinet Panorama, Bassem Jabber, og reklamefirmaet “3 Sectors”, som er det største reklamebyrået i det arabiske samfunnet i Israel, produksjonsselskap Ananey Communications, og flere enkeltpersoner. Ananey Communications har vært involvert i et tidligere forsøk på å etablere en arabisk kanal, i 2005, men etter at firmaet vant anbudet besluttet det å returnere lisensen, og hevder at det ikke var økonomisk mulig å opprettholde kanalen.

Et israelsk TV-selskap, Hala TV, har fått konsesjon til å drive en arabisk-språklig kabel og satellitt kanal, som ventes å være på lufta i januar, skriver Haaretz. Kanalen vil være tilgjengelig gratis gjennom både kabel og satellitt-utsalgssteder. Ifølge den nye kanalens administrerende direktør, Joseph Atrash, har selskapet jobbet med pilotprogrammer i flere måneder. Jafar Farah, en av operatørselskapets partnere, sier selskapet har produsert tre pilotepisoder av et livsstil-program.

Piloter har også blitt laget for et aktualitetsprogram, et show, og serier for unge, som vil begynne med en konkurranse for å velge unge vertskap for showet.

Hala TV-gruppen omfatter både arabiske og jødiske partnere, blant dem forleggeren av magasinet Panorama, Bassem Jabber, og reklamefirmaet “3 Sectors”, som er det største reklamebyrået i det arabiske samfunnet i Israel, produksjonsselskap Ananey Communications, og flere enkeltpersoner.

Ananey Communications har vært involvert i et tidligere forsøk på å etablere en arabisk kanal, i 2005, men etter at firmaet vant anbudet besluttet det å returnere lisensen, og hevder at det ikke var økonomisk mulig å opprettholde kanalen.