Israel er i praksis i krig med det selvstyrte området Gaza, som styres av terroristorganisasjonen Hamas, og det er heller ikke underskrevet noen fredsavtale med de palestinske lederne på Vestbredden. Likevel er det mengdevis av eksempler på at Israel og israelere hjelper sine fiender. Sannsynligvis er Israel det eneste landet i verden gjennom hele historien som har tatt våre på, hjulpet, og hjelper sin egen erkefiende. Her er noen eksempler: ■ israelsk nybygger ønsker å hjelpe syrere med humanitær hjelp. Han sier: "Som naboer, og et folk som er stolte av våre jødiske verdier, kan Israel bistå i form av humanitær og medisinsk hjelp." ■ palestinske barn som hadde blitt diagnostisert med kreft fikk muligheten til å besøke Israels skianlegg i Hermon. De ble ledsaget av sine familier og hadde en morsom dag med IDFs Alpine Unit. ■ En IDF-sanitetsoffiser hjalp en palestinsk kvinne med å føde inne i en militær ambulanse. Hun ringte etter hjelp, og IDF svarte positivt selv om det området hun befant seg i var utilgjengelige for en ambulanse. IDFs ambulansepersonell kommenterte dette slik: "Jeg bare reagerte på situasjonen slik alle mennesker ville ha gjort" ■ En israeler hjelper palestinere å få tilgang til bedre medisinsk behandling. Hans kommentar: "Uavhengig av politiske eller religiøse holdninger er vi alle mennesker." ■ En israelsk lege strekker en hjelpende hånd til syke palestinere. Legens kommentar: "Når vi kommer for å plukke opp de syke barna, får vi mye hjelp fra soldatene ved kontrollpostene.” ■ israelske selskaper bidrar til å bygge en palestinsk by på Vestbredden byen Rawabi. ■ Israel hjelper 300 palestinere som bor i Libya, hvis liv er truet, inn i de palestinske selvstyremyndighetene-kontrollert område. ■ En Kibbutz bygget en meierigård for palestinere i Hebron. En palestiner sier: "Vi henvendte oss til Kibbutz Afikim fordi den israelske melkebransjen er nr. 1 i verden, og vi er glade for å kunne bruke kunnskapen og moderniseringen til våre naboer til å hjelpe oss med å øke mengden av melk i de palestinske områdene." ■ IDF hjelper med å overføre palestinske slangeagurker. ■ En IDF soldat og bosettere redder livet til en palestinsk baby. Soldaten sier: "De vet vi har et dyktig medisinsk team her, og i ethvert tilfelle av ulykke eller skade kommer vi og hjelper dem." ■ Landbruksdepartementet hjelper palestinske bønder til å forbedre sine teknikker. En palestinsk lege sier: "Vi lever i det samme klima og under samme forhold, slik at vi ikke prøver å unngå å motta hjelp fra de akkumulerte israelske erfaringene." ■ IDF sendte 14 000 tonn av bistand til Gaza. ■ IDF sendte humanitær hjelp til Gaza under IDFs aksjon for å slå ned Hamas. Hjelpen gikk opp 900 %. ■ Israel hjalp rundt 150 palestinere med å flykte fra Gaza etter en blodig Hamas aksjon i Gaza. De ble hjulpet ut av Gaza via Israel til Jeriko. ■ israelere hjalp palestinerne å høste olivenavlinger. En israeler sier: "Jeg tror det vi gjør nå er veien til fred mellom palestinere og jøder. Vi arbeider hånd i hånd på trærne og plukker frukt sammen." ■ israelere hjalp palestinske veterinærer å bekjempe fugleinfluensa. ■ 1976 åpnet IDF en seksjon av den libanesiske grensen, kjent som The Good Fence, og tillot medisinsk og annen hjelp til innbyggere i Sør-Libanon som var i nød. Listen kan gjøres uendelige mye større, men dette er noen få konkrete eksempler. Mens nye raketter slo ned mot israelske byer, letter Israel på eksportrestriksjonene og lot lastebiler med hjelp kjøre inn i Gaza. Mange palestinere får livreddende behandling på israelske sykehus. Etter Gaza-krigen samlet israelske frivillige organisasjoner inn gaver til befolkningen på Gaza, og Israel satt opp et sykehus på grensen til Gaza, for å hjelpe skadde. Israelske leger reddet livet til gutt fra Gaza som led av hjernesvulst. Ikke mange land ville ha hjulpet sine fiender i en situasjon uten fredsløsning, og slettes ikke hjulpet et land som de i praksis var i krig med.

Israel er i praksis i krig med det selvstyrte området Gaza, som styres av terroristorganisasjonen Hamas, og det er heller ikke underskrevet noen fredsavtale med de palestinske lederne på Vestbredden. Likevel er det mengdevis av eksempler på at Israel og israelere hjelper sine fiender. Sannsynligvis er Israel det eneste landet i verden gjennom hele historien som har tatt våre på, hjulpet, og hjelper sin egen erkefiende. Her er noen eksempler:

■ israelsk nybygger ønsker å hjelpe syrere med humanitær hjelp. Han sier: “Som naboer, og et folk som er stolte av våre jødiske verdier, kan Israel bistå i form av humanitær og medisinsk hjelp.”

■ palestinske barn som hadde blitt diagnostisert med kreft fikk muligheten til å besøke Israels skianlegg i Hermon. De ble ledsaget av sine familier og hadde en morsom dag med IDFs Alpine Unit.

■ En IDF-sanitetsoffiser hjalp en palestinsk kvinne med å føde inne i en militær ambulanse. Hun ringte etter hjelp, og IDF svarte positivt selv om det området hun befant seg i var utilgjengelige for en ambulanse. IDFs ambulansepersonell kommenterte dette slik: “Jeg bare reagerte på situasjonen slik alle mennesker ville ha gjort”

■ En israeler hjelper palestinere å få tilgang til bedre medisinsk behandling. Hans kommentar: “Uavhengig av politiske eller religiøse holdninger er vi alle mennesker.”

■ En israelsk lege strekker en hjelpende hånd til syke palestinere. Legens kommentar: “Når vi kommer for å plukke opp de syke barna, får vi mye hjelp fra soldatene ved kontrollpostene.”

■ israelske selskaper bidrar til å bygge en palestinsk by på Vestbredden byen Rawabi.

■ Israel hjelper 300 palestinere som bor i Libya, hvis liv er truet, inn i de palestinske selvstyremyndighetene-kontrollert område.

■ En Kibbutz bygget en meierigård for palestinere i Hebron. En palestiner sier: “Vi henvendte oss til Kibbutz Afikim fordi den israelske melkebransjen er nr. 1 i verden, og vi er glade for å kunne bruke kunnskapen og moderniseringen til våre naboer til å hjelpe oss med å øke mengden av melk i de palestinske områdene.”

■ IDF hjelper med å overføre palestinske slangeagurker.

■ En IDF soldat og bosettere redder livet til en palestinsk baby. Soldaten sier: “De vet vi har et dyktig medisinsk team her, og i ethvert tilfelle av ulykke eller skade kommer vi og hjelper dem.”

■ Landbruksdepartementet hjelper palestinske bønder til å forbedre sine teknikker. En palestinsk lege sier: “Vi lever i det samme klima og under samme forhold, slik at vi ikke prøver å unngå å motta hjelp fra de akkumulerte israelske erfaringene.”

■ IDF sendte 14 000 tonn av bistand til Gaza.

■ IDF sendte humanitær hjelp til Gaza under IDFs aksjon for å slå ned Hamas. Hjelpen gikk opp 900 %.

■ Israel hjalp rundt 150 palestinere med å flykte fra Gaza etter en blodig Hamas aksjon i Gaza. De ble hjulpet ut av Gaza via Israel til Jeriko.

■ israelere hjalp palestinerne å høste olivenavlinger. En israeler sier: “Jeg tror det vi gjør nå er veien til fred mellom palestinere og jøder. Vi arbeider hånd i hånd på trærne og plukker frukt sammen.”

■ israelere hjalp palestinske veterinærer å bekjempe fugleinfluensa.

■ 1976 åpnet IDF en seksjon av den libanesiske grensen, kjent som The Good Fence, og tillot medisinsk og annen hjelp til innbyggere i Sør-Libanon som var i nød.
Listen kan gjøres uendelige mye større, men dette er noen få konkrete eksempler.

Mens nye raketter slo ned mot israelske byer, letter Israel på eksportrestriksjonene og lot lastebiler med hjelp kjøre inn i Gaza.

Mange palestinere får livreddende behandling på israelske sykehus.

Etter Gaza-krigen samlet israelske frivillige organisasjoner inn gaver til befolkningen på Gaza, og Israel satt opp et sykehus på grensen til Gaza, for å hjelpe skadde.

Israelske leger reddet livet til gutt fra Gaza som led av hjernesvulst.

Ikke mange land ville ha hjulpet sine fiender i en situasjon uten fredsløsning, og slettes ikke hjulpet et land som de i praksis var i krig med.