Israel vil nå komme på “det digitale kartet” skriver nettstedet antisemittisme.no med Ynet News som kilde. Googles Street View vil nemlig nå snart kunne tilby turister et glimt av ett av verdens mest attraktive turistmål: gamlebyen i Jerusalem. Israel blir med dette det første landet i regionen som tillater denne tjenesten rundt om i sine byer. Google Israels administrerende direktør Meir Brand og Jerusalems ordfører Nir Barkat lanserte prosjektet forrige mandag foran den gamle bymuren. Google monterer 360° kameraer på biler og andre kjøretøyer og tar bilder over alt, slik at man kan sitte på Internett og finne bilder på kartet som man kan zoome inn på og snu seg rundt i. Meir Brand, forteller til Ynet News at filmingen vil starte om et par måneder i Jerusalem, Tel Aviv, Haifa, og ved noen av de andre turistattraksjonene i landet. Israel var bekymret for at detaljerte foto ville kunne hjelpe terrorister å planlegge sine angrep, men forrige måned annonserte Israel at man hadde kommet til en avtale med Google om sikkerheten og de juridiske forholdene rundt prosjektet. Det er dessuten ventet at enkelte religiøse grupper i Jerusalem og Israel vil reagere på å bli filmet. Google Street View, en online kartleggingsverktøy, gir en 3-D visning av bygninger, landemerker og gatene rundt om i verden. Den er tilgjengelig i 30 land.    

Israel vil nå komme på “det digitale kartet” skriver nettstedet antisemittisme.no med Ynet News som kilde. Googles Street View vil nemlig nå snart kunne tilby turister et glimt av ett av verdens mest attraktive turistmål: gamlebyen i Jerusalem. Israel blir med dette det første landet i regionen som tillater denne tjenesten rundt om i sine byer. Google Israels administrerende direktør Meir Brand og Jerusalems ordfører Nir Barkat lanserte prosjektet forrige mandag foran den gamle bymuren.

Google monterer 360° kameraer på biler og andre kjøretøyer og tar bilder over alt, slik at man kan sitte på Internett og finne bilder på kartet som man kan zoome inn på og snu seg rundt i.

Meir Brand, forteller til Ynet News at filmingen vil starte om et par måneder i Jerusalem, Tel Aviv, Haifa, og ved noen av de andre turistattraksjonene i landet.
Israel var bekymret for at detaljerte foto ville kunne hjelpe terrorister å planlegge sine angrep, men forrige måned annonserte Israel at man hadde kommet til en avtale med Google om sikkerheten og de juridiske forholdene rundt prosjektet. Det er dessuten ventet at enkelte religiøse grupper i Jerusalem og Israel vil reagere på å bli filmet.

Google Street View, en online kartleggingsverktøy, gir en 3-D visning av bygninger, landemerker og gatene rundt om i verden. Den er tilgjengelig i 30 land.