Forskere ved Tel Aviv-universitetet i Israel har utviklet et nytt ledende materiale som får kobber til å fortone seg gammeldags. Det nye materialet, som er basert på krystallinsk safirfiber, kan transportere 40 ganger mer elektrisitet enn kablene som brukes til å frakte strøm over lange distanser i dag, skriver IT-avisen. Kilder som vindmøller og solcellepaneler er vanligvis plassert på fjerne steder som ørkener eller kystlinjer. Du trenger derfor en effektiv måte å frakte strømmen på, sier dr. Boaz Almog til TPM. Dr. Almog er en del av et større, verdensomspennende forskerteam som arbeider med å effektivisere transporten av strøm over lange avstander. De nye kablene er laget av enkeltkrystaller som er limt sammen. Hver av trådene er tynnere enn et menneskehår, noe som bærer bud om at også størrelsene på de nåværende tykke høyspentkablene i framtida kan bli kraftig redusert, skriver IT-avisen.

Forskere ved Tel Aviv-universitetet i Israel har utviklet et nytt ledende materiale som får kobber til å fortone seg gammeldags. Det nye materialet, som er basert på krystallinsk safirfiber, kan transportere 40 ganger mer elektrisitet enn kablene som brukes til å frakte strøm over lange distanser i dag, skriver IT-avisen. Kilder som vindmøller og solcellepaneler er vanligvis plassert på fjerne steder som ørkener eller kystlinjer. Du trenger derfor en effektiv måte å frakte strømmen på, sier dr. Boaz Almog til TPM.

Dr. Almog er en del av et større, verdensomspennende forskerteam som arbeider med å effektivisere transporten av strøm over lange avstander. De nye kablene er laget av enkeltkrystaller som er limt sammen. Hver av trådene er tynnere enn et menneskehår, noe som bærer bud om at også størrelsene på de nåværende tykke høyspentkablene i framtida kan bli kraftig redusert, skriver IT-avisen.