Sør-Korea vil kjøpe presisjonsstyrte raketter fra Israel for å styrke forsvaret av øyene ved grensen mot det kommunistiske Nord Korea, melder BBC. Rundt 50 israelskproduserte raketter vil bli utplassert på to øyer nær grensen til Nord-Korea, melder nyhetsbyrået Said Yonhap. De israelskproduserte rakettene bør kunne bli utplassert sent neste år, melder nyhetsbyrået Yonshap, som ifølge BBC siterer en militær kilde i Sør Korea. De israelskproduserte rakettene bruker GPS-teknologi som kan brukes til å målrette dem mot det nordkoreanske artilleriet som er skjult i huler. I fjor ble flere sørkoreanere drept da Nord-Korea skjøt artilleri mot en av øyene. To sivile og militært personell døde i angrep et på Yeonpyeong Island, som ligger i Gulehavet vest for den koreanske halvøya nær den omtvistede maritime grensen mellom de to koreanske statene. Den sørkoreanske forsvarsledelsen fikk møtt kritikk i kjølvannet av beskytningen Yeonpyeong for å ha reagert for sent og opptrådt for mykt.    

Sør-Korea vil kjøpe presisjonsstyrte raketter fra Israel for å styrke forsvaret av øyene ved grensen mot det kommunistiske Nord Korea, melder BBC. Rundt 50 israelskproduserte raketter vil bli utplassert på to øyer nær grensen til Nord-Korea, melder nyhetsbyrået Said Yonhap. De israelskproduserte rakettene bør kunne bli utplassert sent neste år, melder nyhetsbyrået Yonshap, som ifølge BBC siterer en militær kilde i Sør Korea.

De israelskproduserte rakettene bruker GPS-teknologi som kan brukes til å målrette dem mot det nordkoreanske artilleriet som er skjult i huler. I fjor ble flere sørkoreanere drept da Nord-Korea skjøt artilleri mot en av øyene. To sivile og militært personell døde i angrep et på Yeonpyeong Island, som ligger i Gulehavet vest for den koreanske halvøya nær den omtvistede maritime grensen mellom de to koreanske statene.

Den sørkoreanske forsvarsledelsen fikk møtt kritikk i kjølvannet av beskytningen Yeonpyeong for å ha reagert for sent og opptrådt for mykt.